Aquari 3.0

Quan ja tenia l’aquari ben maco:

aquari-2_0.jpg

El vaig portar a la tenda per a foradar-lo i així posar-li un “sumidero” (albelló) a sota. Un “sumidero” és un altre aquari convertit en multifiltre.

El primer que vaig fer és posar tot el que tenia, excepte la sorra, a la banyera:

banyera.jpg

Però un cop a la tenda, al costat del meu, n’hi havia un de més gros, més maco, amb la paret frontal recta (no mareja) i ja foradat… com tenia clar que un dia tindria un aquari així, i ja ho tenia tot a la banyera, baix decidir-me per l’upgrade. El més maco va ser pujar tot el que anireu veient (inclos 500l d’aigua) per les escales 4 pisos.

Aquest és l’espai on hi havia l’aquari 2.0 i ara entrava el nou:

espai.jpg

El Toni d’Acuapasion em va ajudar

toni.jpg

muntat.jpg

Ara ja hi ha a dalt una mica de roca, sorra i aigua torba. Al “sumidero” hi ha els peixos, roca i corall, i jo ja em puc dutxar després de casi 4 dies.

El pallasso va agafar una infecció l’ull i no hi veia durant uns 6 dies. No va menjar res, però va resistir. Ara està com nou.

under_construction.jpg
sorra_on_the_water.jpg
sump_habitat.jpg

L’aquari ja agafa la forma desitjada per a tapar el tub vertical de l’esquerra, que hi hagi un escull de corall, i un llit de sorra profund DSB a l’altra banda

agafa_forma.jpg

Però pujant algunes roques, el Bodianus ha pujat amagat fent apnea en una d’elles. El susto que em vaig pegar quan el vaig veure dalt.

bodianus_ha_pujat.jpg

Després van pujar alguns altres habitants…

segon_i_tercer_inquili.jpg

Continua agafant forma

agafa_forma2.jpg

Compro Skimmer (escumador de proteïnes), alga chaetomorpha i alguna alga més (per a filtrar Nitrats i fosfats), llum per les algues per la nit (si la llum de les algues es posa invertida amb la de l’aquari s’estabilitza el PH i no hi ha baixada d’oxigen per la nit).

skimmer.jpg

chaetomorpha-i-altres.jpg

sump.jpg

Els primers problemes que em trobo són que l’alga es mor, i havent variat llum i corrent, crec que li falta ferro. Caldrà arreglar-ho aviat

chaetomorpha-blanca.jpg

I l’altre problema és que el Bodianus es mostra molt agressiu i territorial, no deixa menjar als demés peixos (el Torpedo està anorèxic) i es nota molt mal rotllo pel tanc. Com va pujar el primer i va estar uns 3 dies sol, es pensa que tot és seu:

bodianus-conflictiu.jpg

bodianus-conflictiu2.jpg

El vaig poder caçar i tornar a la tenda. Ara tothom està tranquil, tothom ve a demanar menjar, tot és felicitat… A més, el Bodianus es menjava (com tot làbrid) els primers cucets que van sortint al llit de sorra, i així, aquest mai servirà pel que l’he posat.

bodianus_ja_no_hi_es.jpg

Finalment alguns detalls de com ha quedat l’obra:

Els actinodiscus acompanyats del Gobi clown i d’un pallasso:

actinodiscus.jpg

El llit de sorra profund comença a ser colonitzat per cucets, que seran menjar per coralls i peixos, i ajudaran a separar metalls pesants de l’aquari, filtració de nitrats…

dsb.jpg

Aquí una alveopora acompanyada d’una gambeta (ara n’hi ha 3) i d’un Green Chromis (també n’hi ha 3)

alveopora-gamba.jpg

alveopora-green_chromis.jpg

Vista de l’escull, us presento 2 dels 4 peixos pijama. En primer pla podeu veure el Torpedo (peix falcó Oxycirrhites typus) encara anorèxic. Al pobre li costa menjar, el mira, però no s’el menja conseqüència del bullying del bodianus.

aquari-3_0-reef.jpg

Ermità al cim del món (9C+), amb Centropygea Argi a baix a la dreta.

ermita-cim_del_mon.jpg

Mirada a càmara

mira-a-camara.jpg

Dues vistes de l’aquari complet (300l [120x50x50] més “sumidero” de 200)

aquari-3_0-full.jpg

aquari-3_0-full2.jpg

11 comments to Aquari 3.0

  • Mercè

    UAUuuu, he anat baixant el correu sense ADSL, i com pots imaginar m’han anat apareixent les fotos de mica en mica. Deliciós.
    En fi, que ja en tinc una de fons de pantalla. Contemplar les fotos és una flipada, fer-ho en directe i en moviment ha de ser paradisíac. I jo que vaig veure la “peixera” encara sense habitar, doncs és gairebé miraculós el canvi.
    I a més a més els peixos i en general tota la flora i l’animalari han aprés fins i tot a posar per ser fotografiats.
    Enhorabona Xavi, per cert ¿està habitat ja l’Aquari 2.0?

  • xavi

    Hola Mercè, el 2.0 està tot guardadet per al primer que el vulgui. De moment no tinc ganes de tenir dos aquaris, i seria bo que me’l tregués del damunt abans de que me’n vinguessin, doncs dos aquaris és molt de temps.

    No he posat la foto en la que estàveu tu i el Jordi perquè va quedar molt malament per la falta de llum.

    Ja saps, quan tinguis una estoneta per a tornar a pujar escales, hi ha un munt de gent que t’espera.

    Suposo que hauràs vist que totes les fotos es poden ampliar fent clic. Algunes s’amplien molt.

    Petons Mercè

  • brr

    us han colat spam, el primer si no m’equivoco?

  • xavi

    Hola brr, sí ens han colat força spam, però ara veig que és fàcil que cada autor d’un “article” esborri els comentaris spams del seu. Cada vegada que s’escriu un comentari s’envia un correu a l’autor de l’article, i els d’spam van arribar tots alhora. Ara els esborro i també esborro el comentari al que et refereixes.

    Gràcies

  • Pau

    Felicitats Xavi, vaja passada de aquari, la veritat es que no hagués pensat que es pogués imitar un ecosistema tan be. La veritat que fa ganes de tenir-ne un.

    Fins dilluns!!

  • marronaceo -jose m y mary

    ya e visto al tony montando ja -estas apañado con el -es muy buen chaval pero de acuarios buuuuuff nada-ja ja es broma pero le echa sal de cocina ala pecera dice que save mejor a los peces (baya como un varmut para ellos )ya me diras que consejos ja ja -bien en cuanto al acuario me parece muy bien el cambio -pero no el trabajo que es mucho y de nervios-el acuario a quedado estupendo muy bien -ahun que lo toque el tal tony ja ja -ya veo que erescliente de aquapasion .yo tambien -no te conozco pero me caes muy bien por la esplicaciones que das.yo no ablo catalan porque no me enseñaron en el cole por el paquito no nos dejaba pero bueno -gracias por tu reportaje -jose m -bcn

  • hola xavi, no et conec, pero has fet un treball preciós, la veritat es que el comparas amb un habitat de debó i no veus la diferencia, m’ha agradat moltíssim. petons

  • Sarah

    m’encantaa!! <3

  • Sarah

    soc de londres, també soc bilingüe i m’encantaa el teu treball tan boniic!! <3 <3.
    Petonss!!

  • MIRIAM

    soc de londres, també soc bilingüe i m’encantaa el teu treball tan boniic!! <3 <3.
    Petonss!!

  • MIRIAM y Sarah

    ens encantaas xavii

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>