Calefaccions i vestits

Ja ha arribat l’hora de les calefaccions. Bé, depén dels llocs ja fa alguns dies.

Fa força setmanes vaig llegir un petit article, a algun diari, que explicava per què no posar la calefacció massa forta. No estic segur si era aquest del Periódico, però diu el mateix. De fet crec que era aquell.

Potser 20ºC és apurar força… però bé, segur que la bona temperatura no són 25ºC. A vegades tinc el cos bé però les mans una mica fredes, i no m’agrada gens escriure a l’ordinador amb els dits freds! Em puc posar jerseis però no m’escalfen les mans, i escriure amb guants no ho he provat 🙂 (encara?)

Un dia comentàvem amb alguns amics el què passava a les respectives feines. A vegades hi ha alguna noia que va amb un jersei “d’hivern” (gruixut) però que misteriosament és amb màniga curta! I llavors la noia, evidentment, té fred (almenys més fred que camisa+jersei o camiseta+jersei, que és com anem els nois… sense parlar d’americanes). Bé, calefacció a 25ºC! (a una oficina d’un amic arribava el termostat a 28ºC, espero que no arribés la temperatura)

De fet estic segur que hi ha casos on durant l’hivern i amb calefacció fa més calor que durant l’estiu (amb l’aire acondicionat).

Aquell és un cas individual… però parlant amb una altra noia em deia els problemes que tenia per comprar una camiseta amb màniga llarga! Sí, sembla que és una qüestió de moda.

La gota que va fer vesar el got és va ser la meva cosina. Ella té 6 anys. Jo estava a casa seva, on normalment tenen la calefacció força alta. Però encara estava vestit amb el meu mètode estàndard d’hivern: camiseta i jersei “gruixut”. Ella, tota sèria, em mira i em diu que estic malalt (o m’ho va preguntar, no ho recordo).
Vaig pensar… caram, quina mala cara que dec fer!! Li vaig contestar que no n’estava pas, però que per què ho deia, i em va dir que era perquè portava un jersei “muy gordo”.

Entenc que a l’escola deuen tenir la calefacció força alta, i a casa també. I ella per defecte la posarà alta. I va entrant a la cultura, sembla (intentaré que no 🙂 )

Ah! la calefacció massa alta em fa venir son. Si me la posen a 27ºC a la feina potser començaria a roncar aviat 😀

Els meus motius perquè la calefacció no estigui massa alta són tant de comoditat, sentit comú, estalvi monetari i contaminació. I què caram, a l’hivern més fred que a l’estiu!

Pel què vaig comentar amb els amics, aquests problemes són comuns.

1 comment to Calefaccions i vestits

  • xavi

    Hola Carles, doncs jo, com menys calefacció millor! sempre que sigui suportable, és clar.

    La calefacció a part de son em fa venir mal de cap.

    Quan estava a Lleida vaig viure uns anys en un pis que feia cantonada a una plaça on “es girava el vent”, a més en aquell pis entrava aire per tot arreu. Unes amigues l’anomenaven La Sibèria. Curiosament agafàvem la senyal de vídeo del veí, que comprava forces pelis, tenia el plus i passava vídeos dels seus viatges. Encara que ell no veiés cap cosa especial, anava bé posar el seu canal, doncs enlloc de fer tu el zapping, el feia ell.
    Bé, doncs hi havia força gent que venia a veure pelis o partits de futbol a casa, però és clar, de vegades el veí no el posava i llavors tenies ple de gent a casa. Sort del fred que ajudava a escombrar-los cap a casa. Recordo un cop que va venir la policia a comptar quanta gent érem doncs es veu que no n’hi podia haver més de 15, i jo diria que passàvem els 35.

    Més tard vaig viure en una habitació de la casa de colònies d’un amic. La casa de colònies era enmig del camp, i havia de posar un calefactor elèctric damunt d’una cadira davant de la dutxa per a poder dutxar-me. Em dutxava sense la cortina per a rebre la radiació. Abans de dormir havia d’escalfar el llit passant el calefactor 5′ per la superfície del mateix.

    L’altre dia una amiga em va dir que es despertava del fred per les nits, li vaig comprar un dels temporitzadors com els que faig servir per l’aquari, i li vaig programar per a que se li encengui el radiador en 3 intervals de la nit. Ara ja dorm com un tronc 🙂

    Bé, només tres historietes de fred i vida.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>