Xen, reiniciar el servidor

Fa força més d’un any que vaig provar Xen amb paravirtualització (és a dir, sense fer servir virtualització hardware de la CPU). Va anar molt bé! El Xen llença el dbootstrap, instal·la una Debian i sense fer gairebé res que recordi ja funciona.

Ara ho vull fer amb HVM per aprofitar les extensions del processador AMD64 del nou servidor. És més eficient.

Problema: el servidor Xen també fa NAT entre dues xarxes (amb iptables). Això em porta a un primer problema que quan activo el mode bridge de Xen deixa d’anar l’iptables. Podeu llegir-ho aquí. De fet, el missatge és del dia 14 de març però el 7 de març ja em va passar, és per això que vaig decidir no fer servir la xarxa del Xen amb mode bridge i fer-ho amb mode “route”.

Però amb mode route també tinc un problema: el tap0 no em contesta la pregunta ARP. Ho podeu llegir en aquest altre missatge.

Vaja, que estic gafat! Un tema per un problema estrany, i un altre per la configuració en sí del servidor (NAT i Xen fent Bridge)

Ja dic, no és problema de Xen. De fet estic fent servir el Xen de Debian estable (força antic), és possible que amb el nou això no em passés. Clar que aquell es va fer servir força temps com a sistema estable, i em fa molta mandra posar el nou per temes d’actualizacions.

Un company de feina també va tenir un problema, aquest cop a la feina. A una tarja de xarxa (Broadcom?) d’un servidor Dell cal posar un pegat de Dell perquè sinó la tarja de xarxa fa el tonto (no passa els paquets de peth0 a eth0 o una cosa semblant). Ben reportat per Dell, però clar, no surt a la primera 🙂

Conclusió
Ah! Sí! tot això per explicar que de tant en tant vaig reiniciant el servidor. Els dies de cada dia no, però ahir divendres a la nit moltes vegades, i el cap de setmana passat ídem. Així que si algú ve a Pintant i no hi és, no ens hem despintat. Si cas només despentinat amb el Xen!

(sí, m’agradaria tenir un entorn de proves, però no el tinc i aquí casa no és tant crític per no reiniciar el servidor, oi?)

PD: per cert, sospito que els comentaris no van massa fins des de l’actualització. Faré proves. Si algú vol ajudar-me amb el Xen pot escriure’m a carles arroba pina punt cat.

1 comment to Xen, reiniciar el servidor

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>