Recentment he descobert les xerrades TED (Technology, Entertainment, Design). Són xerrades de màxim 18 minuts. Algunes són tecnològiques, científiques, etc. i en general força interessant i ben filmades.
Estava fullejant les xerrades que posa que són tecnològiques i divertides de la seva Web, i ostres, en veig una d’en Clifford Stoll.
En Clifford Stoll és l’autor del llibre «The Cucko’s Egg», o «El Huevo del Cuco» en castellà. Va perseguir durant mesos un hacker, i és un dels primers casos documentats de hackers i penso que va canviar força tot el panorama de seguretat. Està ambientat a Berkeley cap a 1986. És el llibre que he llegit més vegades, el considero realment bo.
Tot això per dir que la xerrada TED de Clifford Stoll és molt divertida. No us la perdeu, en Clifford Stoll sembla tot un personatge! Xerrada recomanada, ni que sigui per veure’l. El tema que tracta no és massa hackeril.
Aquest llibre també és dels primers que vaig llegir sobre la temàtica hacker, també trobo que està molt bé, i molt recomanable per a qualsevol que li agradi el tema de la informàtica. Miraré això de les TED a veure que tal pinten
Hola *e*,
Doncs les xerrades TED les he conegut fa poc… però fa anys que es fan i són molt famoses.
Si mires n’hi ha algunes interessants. A més són força visuals i d’uns 20 min, més es fa una mica llarga a vegades.
Ja diras com va la del Clifford Stoll perquè jo el veig a ell força… curiós? 🙂
M’ha agradat molt.
A veure si em llegeixo ja el llibre del Cuco. Me’l vas recomanar fa molt de temps, i ara que he vist que és tan caòtic aquest personatge, me l’he de llegir quant abans millor.
Els subtítols són de gran ajuda, si trobes altres TEDs xul·les, comparteix-les.
Gràcies, adéu
El llibre El Huevo del Cuco l’he llegit més d’un cop: tres en castellà (quan no sabia Linux, quan en sabia una mica i quan en sabia més) i fa uns mesos l’he tornat a llegir en anglès. Així que el segueixo recomanant, endavant.
Si veig alguna TED especialment xul·la ho comento. N’he vist varies, però com la del Clifford Stoll cap (de moment i en opinió meva). Però estan força bé i m’agrada la durada que tenen.
Per cert, al llibre el personatge no sembla tan caòtic (explica una història seva en primera persona). Sembla molt actiu, però no tant caòtic… potser és perquè han passat 20 anys o més.
Ah! i en Llorenç corria per la universitat del Clifford Stoll més o menys per la mateixa època 🙂 (també s’ha llegit el llibre)
No sé si tinc prou nivell per a llegir-lo en anglès. Una cosa són els manuals de programari i una altra la narrativa. Crec que l’hauré de llegir en castellà.
Ok, vist per dins amb amazon, veig que sí, que el puc llegir en anglès. No és un vocabulari ni estil gens complicat, al contrari.
Gràcies altre cop
Llegir lutiratera infantil i juvenil és, d’alguna manera, acostar-nos al món que mai hauríem d’haver deixat del tot, per conservar la capacitat d’imaginar, d’il·lusionar-nos, de descobrir, de creure. Escriure’n, i escriure’n bé, ja deu ser increïble.
Z2eUfJ mxczainxefys
[…] years ago I wrote about another TED talk (different topic, but interesting): Clifford Stoll.. By the way, I remember that I shared the TED talk with some friends who got happy… and made […]