…i la GPL regirà les nostres vides…

A la llista debian-user-catalan, en Lluís Grass comenta
… “El que m’ha fet autèntica gràcia ha estat obrir l’embalatge i trobar-hi una còpia impresa de la GNU GPL V2,…” (això, obrint l’embalatge d’una tarja de xarxa).

En Francesc Genové contesta que li havia passat el mateix amb un Avocent DSR 1021, que sembla un switch o semblant.

A la última reunió de Caliu en Miquel Chicano va comentar que havia comprat un receptor TDT, dels que tenen un disc i històries diverses. També li va aparèixer una llicència GPL 2 al manual. No recordo tampoc el receptor TDT.

De fet em sona que a mi també em va passar 🙂 no recordo ara quin aparell, però ho he vist escrit en algun manual.

Fa una setmana, actualitzant un Firmware de Linksys sí que em va passar: a la Web de Linksys es podia baixar el codi font amb la GPL. Clar que això no és tant estrany com aquests casos, no recordo que em vingués un paper amb la GPL!

Sembla que mica a mica el programari lliure va entrant a les nostres cases. Ara per l’ordinador, ara per la TV, ara per aquí i ara per allà. Això m’agrada!

Aclariment
La GPL és la llicència segurament més important dins el programari lliure. És la que va fer en Richard Stallman quan va caler aclarar què és el programari lliure i definir-lo legalment. És una llicència “vírica”: tot el què toca, ha de ser lliure. Hi ha qui ho troba negatiu, jo ho trobo fantàstic!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>