Comparativa de llenguatges de Programació: Python, Perl i PHP

Fa uns mesos hi va haver un matí força divertit a la feina. Jo feia alguna cosa (no recordo el què) i tenia tres companys treballant al meu voltant. L’estat era:


  • Un estava intentant entendre i depurar un programa fet per mi, en Python.
  • Un altre estava intentant arreglar un sistema Web/scripts de sistema que funcionen amb Perl, fet per tercers
  • El tercer estava programant amb PHP, en aquells moments segurament una cosa feta per ella

Les preguntes i dubtes dels tres costats identificaven força bé els tres llenguatges:


  • La persona que programava en Perl no aconseguia entendre massa bé què feia el programa. La persona no coneixia Perl, per tant es perdia força amb els temes com variables per omissió (variables que hi són i no es veuen), coses implícites, l’orientació a objectes del llenguatge, etc.

  • La persona que feia Python entenia què feia el programa, però a vegades no entenia per què ho feia. Les preguntes se solucionaven, no explicant sintaxis, sinó explican coses que hi ha darrera el sistema i la persona no sabia, o bé coses que jo havia programat poc clares. Però el Python l’entenia

  • Sobre la persona de PHP no recordo si va tenir preguntes. Si en va tenir segurament era amb l’interacció PHP i Apache (text encoding) o bé PHP i Mysql. O bé de l’API, molt confusa i caòtica, de PHP.

El més divertit era veure els problemes dels que feien Python i Perl. Un problemes per entendre què deia el programa (Perl) i l’altre problemes per entendre què feia el programa (Python, i per culpa del programador) però no per entendre la sintaxis.

Sí, sé que amb Perl també es poden fer programes clars. És més, per unes coses concretes faig servir Perl, però ara ja fa força temps que m’està agradant molt més Python.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>