Joc de la Vida: amb i sense Viquipèdia

Fa molts anys vaig començar a aprendre C++ i Qt. El 2001 o 2002 segur (recordo que estava a la residència d’estudiants fent coses. Una de les coses recordo que era un programa que es connectava a alguna Web, agafava la temperatura i l’ensenyava). Els meus temes varien poc (veure i entrada aquí al blog, això és del 2009, el 2006 quan estava a Estònia vaig fer la primera versió).

Una de les “practiques” que vaig fer va ser el Joc de la Vida de Conwall (Wikipedia-en , Wikipedia-ca). És un joc per 0 jugadors (no s’interactua un cop està funcionant), l’estat inicial del taulell va evolucionant seguint unes regles.

Ho vaig fer, el taulell va evolucionar, vaig pensar “que guai” i ja va estar, o poc més.

Ara, amb Viquipèdia, es poden veure figures que fan coses pel taulell. Que es mouen, que commuten estats, etc. etc.

El passat Python Code Dojo va ser el problema a resoldre més votat. Vaig pensar “vaja, ja l’he fet, tampoc era tan divertit”. Però gràcies a Wikipedia doncs vaig descobrir coses i va ser més divertit.

Els codi font de diferents grups del Python Dojo es pot trobar a github.

Qui hagués tingut Viquipèdia a la joventut. Segur que tot el que hi ha allà es pot trobar a altres llocs (evidentment) però és tant fàcil anar i llegir fàcilment…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>