Comunitats virtuals: Meetup.com

No sóc una persona que estigui a moltes comunitats virtuals. De fet, en aquests moments m’adono que a les dues comunitats que fa anys que estic no són en sí «comunitats virtuals» sinó «comunitats de desvirtualització»: llocs per fer trobades fora d’Internet.

Aquest cop parlaré breument de Meetup.com: és una Web on un es pot donar d’alta, posar els seus interessos (per exemple: excursionisme, ping pong, python, programari lliure, etc.) i posar una ciutat (Barcelona, Londres o llocs més petits, junt amb una distància).

Quan hi ha activitats de grups etiquetats que coincideixen amb els interessos que s’han posat a certa distància s’ens notifica.

Cada grup hi ha un llistat de gent, calendari, propers Meetups, es pot dir si s’hi anirà o no, gestiona pagaments (en cas que la trobada requereixi algun pagament), votacions de què tal ha anat, etc.

A Londres cada setmana hi ha unes 700 activitats. A vegades va bé fer una ullada, no per anar-hi però per tenir idees. Per exemple, anar al «chocolate festival»: bé, no cal anar-hi amb més gent, un hi pot anar sol (i menjar més xocolata?).

Com a grups curiosos, fa temps havia vist alguns com:

  • Excursionisme per tímids. Deia que si un no s’havia atrevit a anar a altres grups d’excursionisme per ser massa tímid, aquest era el bo. No sé si la gent no es mira els ulls, van amb silenci, etc.
  • Speed-dating (cites ràpides) en silenci. La gent seu a la taula i es mira uns minuts, i passen a la següent persona. Això sí, després parlen i socialitzen.

(i més)

Python-Meetup-Barcelona s’organitza a aquesta Web. HackerNews Londres també, un grup de Ping pong de Londres que havia anat també, molts grups d’excursionisme. Així que si voleu fer alguna activitat o tan sols mirar és una bona Web.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>