Pintant (i altres coses) a un nou servidor

Ara fa dos setmanes vaig moure aquest blog, Pintant, varis dominis de mail (com ara el meu principal), altres pàgines Webs, sistemes varis com ara Jabber/XMPP, etc. a un servidor nou a Gandi VPS.

Des de gener 2002 aproximadament que tenia dominis, webs, etc. a un servidor sota la taula connectat amb ADSL de Telefonica amb IP fixe. En serio! (això sí, amb un SAI per la llum, RAID els discs per si un fallava, com va passar dos cops en els 8 anys, etc).

El desembre 2007 vaig canviar el servidor destartatalat per un ordinador decent. Es pot llegir aquí. Llàstima que no vaig fer fotos del primer ordinador, que al final era força impresionant.

Ara, maig 2012, ho he portat a un servidor Gandi VPS. Tenia dubtes de com aniria el blog amb només 256 MB de memòria RAM (tinc el més petit-econòmic de Gandi) però jo diria que va més ràpid que abans: les imatges van més ràpid, no tinc queixes de l’entrada/sortida de disc.

Per fer una avaluació digne diria que haig d’esperar un any: per veure l’estabilitat que ofereix i com solucionen possibles problemes.

Doncs això, si heu notat canvis a la velocitat no és casualitat 🙂

Així que ara enlloc d’anar a buscar la Web a Manresa aneu a París! Però en general està molt millor connectat.

En un altre apunt parlaré potser de canviar de lloc el servidor.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>