Comunitats virtuals: Couchsurfing

Fa temps vaig comentar sobre Meetup.com, en aquesta entrada.

L’altre comunitat virtual de desvirtulització (ja que serveix en el fons per trobar-se amb gent) a la qual estic subscrit i més o menys actiu és Couchsurfing.

Aquesta pàgina Web serveix per facilitar que els viatgers es trobin amb altra gent (viatgers o gent local). Que es trobin per una estona i donar una passejada o un café o bé per dormir a casa un dels altres.

És molt actiu, la gent és de tot tipus i sol ser molt maca (evidentment he sentit casos no massa ideals, fins i tot d’un robatori… però no és ni molt menys l’habitual).

Per mí l’actractiu és més o menys doble: ensenyar la ciutat on vius a altra gent és interessant: és una manera de veure la ciutat amb uns altres ulls. Coses que veiem normals després d’anys vivim a una ciutat, quan ho veu algú d’un altre lloc ho pot comentar sorprés.

Fent això també estem veient una mica el país de qui li ensenyem la ciutat, ja que comenten les coses diferents.

També podem tenir gent a dormir a casa, evidentment.

L’altre sentit funciona també molt bé: és una manera de trobar gent local d’altres països. Dormir a casa algú (veure la casa d’algú, enlloc d’un fred hotel), parlar amb algú del país que ens ensenya les coses.

Evidentment tot té aventatges i desavantatges, a un hotel es té més llibertat. Sempre es pot combinar: anar a un hotel i trobar-se amb gent local mitjançant la Web per fer alguna visita a diferents llocs.

Per últim hi ha fòrums, que són un lloc idea per dir «Ei! d’aquest dia a aquest dia estic a aquesta ciutat, algú vol anar o fer alguna cosa?». Recordo a Rússia que vàrem fer un grup molt maco de gent per fer junts una excursió… i que després alguns vàrem seguir veient-nos. I que ens hem visitat entre nosaltres, 2 anys després seguim en contacte.

Allà hi he fet alguns molt bon amics/amigues, el primer del 2007. Com passa el temps!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>