Museus o esglèsies i prohibir les fotos

Això és una foto a l’entrada d’una esglèsia a Croàcia (però podria ser d’altres llocs):
Prohibit fer fotos

D’acord, sembla que no hi puc anar amb banyador (suposo que amb calçotets boxers sí, oi?). Les noies no hi poden anar amb mini-faldilles. Entenc que és per un t
ema d’imatge.

Tampoc hi poden entrar gossos (o animals? però persones sí, oi?). Suposo que basat en que embrutarien, farien soroll, etc.

Tampoc s’hi pot fumar. Me n’alegro, el fum de tabac em molesta. I a llocs com es
glèsies no és bo per materials que s’hi guarden a dins.

No hi podem menjar gelat (cap tipus? o només si són de tres boles?). Doncs bé, p
odriem embrutar, és un problema…

Voldria comentar els dos últims 🙂 (no fotos, no video)

Les esglèsies i museus normalment són per difondre la cultura. No? D’acord, també per tenir més visitants i fer “caixa”. Ah! i vendre postals! Bé doncs, amb aquesta fantàstic prohibició aconsegueixen que no es pugui difondre la cultura i penso que aconsegueixen fer menys caixa.

Us agradaria veure aquesta esglèsia? Estava bé, eh!? Bé… doncs hi haureu d’anar. No us la puc ensenyar, em sap greu 🙁 (i si l’ensenyés potser us animaria a anar-hi més que amb aquesta entrada!)

Potser és per vendre més postals? Tampoc n’hi havia a la venda.

També he vist cartells que prohibeixen fer fotos amb flash o fotos amb tres peus. El tema flash l’entenc: molesta estar a una esglèsia o un museu i semblar que hi ha paparazzis. El tema tres peus… si hi ha massa gent pot molestar, sobretot amb els tres peus de metre i mig, poden ser un estorb (i els de dos pams, que ens hauriem de posar a terra per disparar, també). Però si és una esglèsia o museu sense massa gent, doncs tampoc molesta. Està clar que quan prohibeixen flash i tres peus potser és per evitar molestar a altres visitants o potser ho fan perquè ningú en pugui fer postals (difícil sense tres peus a llocs foscos). Però igualment, almenys fotos a mà alçada! Almenys poder compartir l’experiència amb amics, coneguts o qui la vulgui llegir, no?! I poder ensenyar el “macu” que era!
Les fotos són un bon medi per parlar d’un tema. Una foto d’un lloc dóna peu a xerrar, explicar i compartir el moment viscut.

Si us plau, les coses que serveixen a la cultura, hauria de ser possible compartir-les. Sinó es tanquen i moren, desconegudes, sense gaudir. Just al contrari de qui ho va concebre.

3 comments to Museus o esglèsies i prohibir les fotos

  • greips

    la prohibició del flash crec que ve a causa dels desperfectes en la pintura que pot ocasionar l’exposició constant en el temps als efectes del flash. Igual q el fum del tabac.

    Lo del trípode ho considero lògic, si tenim en compte que qualsevol guiri li podria fotre un viatge a les obres d’art sense voler.

    Lo que sí que és, o em sembla, censurable és que ni tinguéssin postals ni, com a mínim, una galeria d’imatges a Internet des d’on puguis disposar lliurement de les instantànees del lloc.

  • Anònim

    Podria ser per una qüestió d’intimitat, la funció de l’esglèsia per algunes persones és el recolliment, i si és creient, trobar-se amb el seu déu. Crec que no seria còmode per aquestes persones tenir pel voltant gent fent fotos.

  • Contesto, molt tard (ho sento) als dos comentaris:
    Hola greips,

    També havia pensat lo del Flash, tot i que amb una búsqueda ràpida no he trobat enlloc que expliqui els desperfectes. De totes maneres, a les esglèsies el flash sol ser poc útil: són llocs massa grans i el flash no arriba. I les coses properes, solen ser massa brillants i es reflexa massa. Així que la prohibició per se no és problema. I sí, hi ha llocs que si hi ha massa flashos pot molestar 🙂

    Sobre el trípode: els turistes solen anar sense trípodes, i els que fan fotos amb trípode solen anar en compte 🙂 ho veig una mica agafat en pinces 🙂

    I contestant a l’anònim del 20 de desembre,

    Et dono la raó. Per la intimitat de les persones que van a trobar-se amb el seu Déu és coherent no fer fotos a les esglésies. Entenc que és un recolliment íntim, i que tot i que jo no els hi faré fotos a ells* s’hi podrien trobar poc a gust.

    Però queda el problema als museus.

    *: de fet no m’agrada gens fer fotos a persones que no siguin conegudes, entenc que pot no agradar.

    Gràcies pels comentaris!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>