Aquest sí que és home!!!! Aquell no!

(Actualitzada la part final de l’entrada)
No! El títol d’aquesta entrada no el dic jo. Ho diu el meu germà, en Jordi. Ell té 15 anys (aviat 16)

En Jordi (o Pinucset) des de l’estiu passat que va a córrer, quasi cada dia. De fet es va fer mal al genoll (al GNU/oll, que ell diu) i li van dir que caminés i corrés una mica per tornar-lo a tenir bé, i li ha agafat el gust!

En teoria va a córrer “cada dia”, menys quan plou (últimament també quan plou), neva, té mal de coll, etc. així que córrer força. No s’ho apunta a cap lloc, així que no podem saber quin percentatge de dies hi va, però calculo que més del 80%.

Aprop de casa hi ha una pista d’atletisme, un circuit de cross, pistes de futbol, etc. la zona es diu El Congost, i evidentment també hi ha el pavelló del Ricoh Manresa (abans TDK Manresa). Això que estigui aprop de casa és una de les avantatges de viure a Manresa o aquest tipus de ciutats… a Barcelona depén com has de fer molts quilòmetres o tardar molt per arribar a un espai a l’aire lliure…

Durant l’hivern en Jordi anava a córrer, igual que uns quants més de Manresa. A Manresa l’hivern és força fred, així que té el seu mèrit… a més la zona del congost està a la penombra i té molta humitat (té el Cardener allà mateix).

Ara ja fa més bon temps, i evidentment més gent va a còrrer. Segons el Jordi, hi van els que durant l’hivern han estat “còmodament” al gimnàs, i ara van a “lluir els seus cossos de gimnàs”. Segons ell no són els autèntics que han patit tot l’hivern, i aquests que ara hi van però abans no… “NO SÓN HOMES!!!” (??)

És un concepte de “Ser Home” (no “Ser Humà”) prou curiòs. Haver de córrer a l’hivern amb al fred, sinó un no és home. Jo trobo fantàstic qui quan creu que fa massa fred va al gimnàs, i quan fa més bo va a l’aire lliure… no se suposa que es fa per gust, això de córrer? També trobo fantàstic qui va tot l’any al gimnàs!

Però és més, ara que fa més bon temps hi ha varis graus de “SER HOME”. Anava corrent el meu germà amb un altre corredor i va passar un que anava molt desabrigat (màniga curta, pantalons curts). El meu germà i el seu company es van quedar parats, sembla a ser… aquell SÍ que era home! Així que segons el meu germà, hi ha varis nivells de SER HOME (potser el pobre noi havia perdut la seva roba, o no la tenia seca…)

Segons ell, també fa home menjar pa amb molt d’all. A mi m’agrada amb all, senzillament… no amb molt d’all, que fa més home…

Ah! També vem arribar a la conclusió (bé, més aviat ell) que programar aplicacions amb AJAX fa més home que amb Python o altres llenguatges, tot basat amb la soronitat de la paraula “AJAX!” envers “Python”. Per entendre-ho bé, imagineu un senyor, mariner, a una taverna, i emborratjat que diu “AJAX” amb veu gutural. En canvi Python ho fan servir els més fins, que tenen una veu més… fina. I és que els de Google són molt homes!

Evidentment, he comentat tot això amb el seu permís. I evidentment, vull pensar que en part és broma…

PD: no sé si té una teoria ferma de les noies que van a córrer…

Actualització: evidentment, també s’és més home en funció de l’hora que es va a córrer. Per exemple, el Diumenge cal llevar-se tan d’hora com sigui possible per anar a córrer, tot i que després faci més bon temps i estiguem tancats a casa. Si algú córrer embenat per alguna lesió (als braços…) també guanya punts de mascunilitat

PD2: jo personalment tinc una opinió diferent de qui córrer molt d’hora, s’abriga poc quan fa fred i menja pa amb molt all per re-afirmar-se amb la seva mascunilitat 🙂

1 comment to Aquest sí que és home!!!! Aquell no!

 • Jordi Pina

  Ep!

  Aquest soc jo! 😛

  Molt bon escrit germanet!

  Sobre les noies que van a córrer no tinc cap teoria especial, la mateixa que tinc amb tothom 🙂

  Bé gent, passeu-ho bé!

 • Eli

  Quin fart de riure amb aquest escrit !!!

  Srs. Pina sou divertidíssims.

  Com se t’acuden aquestes coses? GNU/oll? ja, ja.. i tota la teoria de ser més home? ja, ja, ja… menjar pa amb molt d’all? Tot plegat és boníssim.

  Podries considerar en la teva teoria si el sentit de l’humor fa de molt home? i quin tipus d’humor és de més home que un altre? De debò, ho he trobat mooolt divertit.

  Una abraçada.

 • Jordi Pina

  Ei He 😉

  M’alegro que t’hagi agradat l’escrit (ho dic com si ho haguès fet jo però bé 😛 )

  L’humor més home és el negre xDD És conya 😉 El millor humor és el que fa riure a la gent apropiada i en el lloc apropiat.

  Apa, siau i a ******

  (Això últim només ho entendrà el meu germà ;-PPPPPP )

 • Jordi: sí que he entés els ****** jaja!!!

  Eli: la teoria és del jordi, sembla que t’ha dit quin és el “millor humor” però no el “humor més home”… ja intentaré investigar!

 • Eli

  Eiiiiii

  He mirat l’enllaç a la teva web, els dibuixos del blander, el bloc, l’enllaç a Catux i els articles. Jordi estàs molt motivat. Ostres amb 15 anys, només !! Això està guanyat !!

  En el bloc després una reflexió molt encertada, m’ha cridat l’atenció:

  “(…) És realment impressionant, el que em preocupa més és que jo sé que hi ha gent manipulada amb els SO però, en què estic jo manipulat? No puc estar al dia de tot, seguríssim que m’ han manipulat amb altres productes… o això només ho fa Microsoft amb les seves tàctiques monopolístiques?”

  Aquesta pregunta inquietant dels quinze anys, que només uns pocs arriben a fer-se durant la seva existència, és precisament la connexió que jo he trobat amb la gent que està treballant per difondre i extendre el Programari Lliure. Després de prendre consciència, l’esforç i les ganes de sortir del camí i inventar-ne un de nou, més igualitari, més just i generós. També admiro la vostra lucidesa. Per mi esteu fent història.

  Uns pocs agosarats de renom ho han fet abans inspirant a multitut de pensadors més. Configurant el món que tenim avui, ja sigui per aplicació de les seves idees o per reacció a elles.

  En economia Karl Marx, en física Galileu, en pedagogia Ferrer i Guàrdia, en urbanisme Ildefons Cerdà, en teatre Alfonso Sastre, en lingüística en Noam Chomsky. Podriem posar mil exemples. Molts en masculí, però també alguna dona, extranya i irreverent, que va decidir trencar amb la convenció social que l’obligava al manteniment de la família. Feina d’altra banda imprescindible per la subsistència humana. Són més dones les dones que ho han fet?

  Jo apunto a la meva llista amarga de manipulacions, aquesta que no em permet trobar (d’una forma més o menys ràpida i agil -aquí sobre la marxa-) referents femenins rupturistes a la història.

  Però no era aquest el tema. Volia dir que explicar què és i per què s’ha de fer servir programari lliure, defensar-lo i alfebetitzar en tecnologia, és una feina imprescindible que moltes persones feu qüotidianament.

  Jo també he pres exemple i compromís, volia dir-vos-ho. L’entusiasme és la meva gran arma. Incrementar la confiança en les capacitats d’aprenentatge, és el segon argument ah! i criticar el Windows sempre que puc. A la feina no se m’escapa una sola oportunitat. I creieu-me hem de reiniciar tot sovint.

  Gràcies a tots els qui m’ho ensenyeu i m’ho feu més fàcil.

 • […] pintant… amb teclat qwerty « Aquest sí que és home!!!! Aquell no! […]

 • xavi

  M’he rigut molt amb l’article, he semi-respost en aquest article: Chillida. Per cert, veig que el WordPress automàticament hi ha posat una referència com a comentari, curiós. Benvingut Jordi!!

 • xavi

  Jordi, m’havia deixat de contestar a una cosa en el post de Chillida. En referència al ser més home en funció del llenguatge de programació que s’usa, el meu amic Miguel comenta de vegades:

  “Los hombres productivos usan algún IDE [Entorn Integrat de Desenvolupament] para sus desarrollos, los hombres de verdad, en cambio, usamos Vim” (de vegades també aplicat al Vi)

  Aquesta frase l’he usat en més d’una ocasió doncs el Chronojump està escrit amb el Vim.

  He estat mirant la teva web i he fet una ullada a l’article Com migrar un usuari de Windows a GNU/Linux i m ‘agradaria que consideressis aquesta web, doncs promet molt:
  Per què és millor Linux (Traducció de “Why Linux is Better”).

  Endavant amb la il·lusió, em sento una mica partícep del teu treball per el Linuxshow en el que vas intervenir. Endavant també amb el GNU/oll 😀

 • mc

  que bo, heheheh

  Aquesta broma sobre les famfarronades de ‘els homes escriuen en AJAX”, m’ha recordat una història molt bona que vaig llegir fa temps d’un paio que escrivia directament en hexadecimal.

  (no poso el link del jargon de la plana de l’ESR pq em cau fatal)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>