V Jornades PL (ja fetes) -diari personal

Després de comentar-ho dues vegades en el blog (un mes i escaig abans, una setmana abans) ja s’han fet les V Jornades de PL.

Per curiositat, unes fotos de Catux i unes d’en Benjamí Villoslada (d’en Ricardo i del sopar, principalment)

Ara hauria de venir aquests moments de valoració (cosa que no faré, entre altres coses perquè no crec que sigui la persona més adequada ni tinc ara la informació d’altres jornades anteriors per poder comparar, etc.)

Sí que puc comentar com han estat les experiències més personals i com ho he viscut. Per començar, i després d’assistir-hi segur 3 anys (Vilanova, Manresa i Barcelona) em vaig animar a col·laborar amb l’organització (vaja, ser de l’organització). Això ha fet que visqués les Jornades de forma diferent, tot i que per sort les he pogut seguir gaudint. D’una forma una mica diferent però crec que he pogut assistir força a les xerrades que em feien gràcia.

A nivell organitzatiu, vaig fer de recollidor. És a dir, anar a l’aeroport amb el cartell amb el nom de qui vas a buscar i donar la benvinguda, etc. Sempre havia vist gent fent-ho, no ho havia fet mai. Tenia “por” d’agafar algú que no fos la persona que esperava, però sense demanar el passaport és fàcil de veure si és ell o no (treus el tema que domina i al moment es veu). No entraré en detalls de l’estona que vaig estar perdut a prop de la seva residència amb el cotxe, a la 1 de la nit 🙂
També vaig practicar els meus minsos dots de “comercial” estant al taulell de benvinguda. Només dos hores, però justament les dues primeres hores que són les que arriba força gent.

Hi va haver un retard amb el vol de la conferència inaugural. Amb el Jordi vem fer una introducció a la pel·lícula Elephants Dream, projecció de la pel·lícula, veure una mica el making off i escenes amb el Blender. El curt és especial per ser lliure (Creative Commons) i per haver estat fet amb eines lliures i moltes més coses (tantes coses com que en podriem fer una entrada… ja que vem estar xerrant del curt més d’una hora)

Els tallers de Catux van estar molt bé (especialment el d’Ofimàtica, aquell genial!). En Fran i en Jordi ho van fer molt bé, estava allà de chairman (en català el més semblant és mestre de cerimònies, intentar que tot vagi bé durant la sessió… però posava una mica de cullerada de tant en tant 🙂 ). En Leo el primer dia també posava cullerada, el segon dia no hi era… i segur que hagués dit poques coses (jo tampoc en vaig dir, sinó que vaig aprendre).
També vaig fer de “mestre de cerimònies” unes sessions del divendres el matí. Un ponent va arribar una mica tard, però més o menys tot correcte, crec…
Finalment el taller de Python+Qt. Tenia por que es fes pesat, però sembla que no s’en va fer. Pròximament enllaçaré una nota que sortirà a cat.kde.  El repeteixo a l’Euskal Party, veurem com va allà. En una hora i quaranta-cinc minuts vem tenir l’agenda feta, un quart d’hora menys del temps límit, i sense anar amb pressa.

Divendres a la tarda també hi va haver la dinàmica de’n Mecatxis (veure fotos). Crec que va anar prou bé, però no vaig ser-hi massa estona ja que va arribar en Guifré i vem preparar el següent event: el passi (un altre cop) de la pel·lícula Elephants Dream, però aquest cop més complet que abans. En Raimon Esteve hi va posar cullerada, en Guifré -traductor al català- també, i el Jordi es va extendre encara més que el dia inaugural.

El divendres va arribar en Benjamí i en Ricardo. Genial els dos! En Ricardo ja el coneixia personalment, però no així en Benjamí. Grans persones els dos. Vem anar al sopar de les Jornades i després vem tenir un temps fantàstic amb el Jordi i l’Eli a un bar xerrant fins a les 3 aprox… i això que l’endemà començàvem tots amb xerrades, etc.

Dissabte el matí, xerrada d’en Benjamí (molt bé també! -i jo de chairman altre cop) i taula rodona. L’intervenció d’en Benjamí, que de moment no explicaré, va ser de llagrimeta! La gent el va aplaudir (prometo que no vaig començar jo). Quins moments, indescriptible! Em va saber molt de greu per tothom qui no havia pogut venir, perquè valia la pena! És aquests moments que estàs més que content que hagin pogut venir i ser-hi!

Finalment el dissabte hi va haver la conferència de Menéame, amb en Ricardo. Va ser molt entretinguda, no una conferència “formal” (que és més pesat, i més un dissabte a les 13:30) sinó amb interaccions via Menéame al moment, etc. etc.

Les crítiques a les Jornades aniran per una altra via -no pública-, que com tot i per sort hi ha moltes coses a millorar.

També a nivell personal vaig haver d’anar a treballar per montar i moure uns servidors a un centre de càlcul. No m’agrada treballar allà amb els racks, soroll, estrets. Al final amb presses i cansat, després de les Jornades i “empalmant” amb això. De totes maneres, ho vem poder acabar així que no hi he hagut d’anar ni avui diumenge ni el dilluns al matí abans de marxar.

A cada quasi paràgrafs hi ha per escriure una entrada, de moment no ho faig. De fet ja em passo de l’extensió habitual de les entrades…
Demà marxo de viatge, estaré fora 9 dies. No crec que durant aquests dies faci cap entrada, però tornant és possible que sí. Estaré, un cop més, per Estònia i com a novetat per Letònia. Espero fer comentaris a la tornada. Qui tingui vacances, que les gaudeixi. I qui no, que les esperi que ja arribaran!

PD: no repasso massa l’entrada. Tinc ganes de penjar-la ara i anar a dormir, demà no crec que ho fés…
PD2: també com a nota important va ser retrobar-me amb vells amics. En Francesc Genové, Jordi Funollet i molts més… com més hi penso més coses hauria d’afegir a aquesta entrada!

3 comments to V Jornades PL (ja fetes) -diari personal

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>