No tinc paraules per descriure el què ha està fent el Jordi aquests dies. Tampoc sé com pagar-li, així que faig un “petit homenatge” aquí.
En context: el Jordi és el meu germà, el de “La Saga Pina” ja comentat entrades anteriors 🙂 (i curiosament, una persona que no llegeix el blog em va comentar que “sou la Saga Pina”, així que potser que deixi de fer broma amb el nom i va en sèrio).
Doncs el Jordi fa vacances de l’escola. Molta gent quan fa vacances de l’escola i està amb l’ordinador només baixa coses i instal·la programes, apart de xatejar amb quin veurà més tard.
El Jordi va començar a editar articles de la Vikiquedia. Va començar a traduir articles del castellà o de l’anglés cap al català, sobre programari lliure, art, ciència, etc. De fet traduir és una molt bona manera d’aprendre molt d’aquests articles, normalment t’en recordes més que només llegint-los.
El llistat d’articles que ha començat (o ampliat molt) és:
Stephen_King, Subversion, Encarnació, AIGLX, XFree86, X.Org, Orson_Scott_Card, Lovecraft, ARts, DCOP, D-BUS, KIO, KPart, XMLGUI, Kwin, Kdelibs, Kdebase, Kdeaccessibility, Kdeadmin, Kdeedu, Kdegames, Kdepim, Kdetoys, KSpread, KPresenter, Kivio, Karbon14, Krita, Kexi, Kugar, KChart, KFormula, KPlato, KDevelop, Quanta+, Kate, Gwenview, DigiKam, Kopete, Konversation, K3b, Noatun, Kontact, AmaroK, KAddressBook, KOrganizer, Akregator, Knode, Kmail, Konsole, SuperKaramba, Filelight, AKademy, Rinoceront i un llarg etcètera (hem perdut el compte, ara ja fa setmanes que hi treballa)
I els que ha contribuit (doblant o triplicant els continguts):
KDE, Stallman, GNU, AmaroK, Suse, Red_Hat, Debian, Fedora, Gentoo, Mandriva, Slackware, Kubuntu, Pintura_barroca, Samba, Links (igual que abans, cal afegir un llarg etcètera)
Es mereix aquest petit homenatge i molt més, oi?! FELICITATS JORDI!
Cal dir que això és la feina dels primers… 5 o 10 dies. Després tan ell com jo hem perdut el compte del què ha estat fent. Escriptors, art, pintura… i també reorganitzar categories, etc.
Alguns dels articles són molt curts, ja s’ampliaran. Alguns els he revisat jo, sobretot per faltes o demés, ja que no sóc contribuidor asidu a la Vikipedia.
Si apreteu a algun article i veieu errades, no cal que us enfadeu amb ell: a dalt a la dreta hi ha una pestany que posa “Editar”, i ho podeu arreglar perfectament, és així com la Vikipedia millora: construint, no destruint!
Una reflexió: la Wikipedia anglesa té més d’un milió d’articles. Sé que és utòpic, però si cada català fes només un sol article, en tindriem 6 vegades més que l’anglesa!
PD: diu que no posi el què ha fet, sinó el què li sembla. Però com que és la meva entrada, trobo que per homenatjar-lo cal ensenyar el què ha fet. Segur que tots ja sabeu què li sembla el projecte Viquipèdia.
Felicitats Jordi. La veritat és que és un bon sistema aquest de les traduccions per començar a col·laborar amb la viquipèdia. És trobar un tema d’interès i dedicar-hi un poc de temps.
Des que vaig llegir el post que penso que n’hauria d’afegir algun. No ho he fet mai.
Impressionant la feinada que has anat fent… i a l’estiu i tot. Mira que té mèrit. Gràcies mil.
Felicitats Jordi, m’has deixat impressionat. I això només és el començament, moltes coses vindran, coses que ara no pots imaginar, de la mateixa manera que fa 5 anys no t’imaginaves col·laborant en una base de coneixement lliure d’accés universal.
Per cert, quan vulguis saps que pots escriure a pintant, tenim una secció no inaugurada per a “convidats” en la que podries escriure algun dia.
Soc la mare del Carles i Jordi, i us vull dir que el Jordi es mereix l’homenatge.
Sou meravellosos tots dos!!!!
Que vagi bé el Viquipèdia i a seguir treballant!!!!
Carme
Ostres!! això s’ha convertit en un bloc familiar 😀
Bromes a part, benvinguda Carme, estic segur de que si els teus fills s’han volcat tant al “fer coses pels altres” és perquè és una conducta que l’han viscut a casa des de petits.
Si tens ganes, mira’t el llibre “l’ética del hacker”, que per cert, crec que el té el Carles i no me l’ha tornat (crec), t’agradarà la manera com planteja que tothom pot ser hacker si s’aproxima a una cosa amb elevat grau de coneixement, amb passió i sense que la retribució econòmica sigui el més important, doncs ja sabem que problema econòmic no h’hi haurà.
Benvinguda!
Xavi:
Segueixo al bloc familiar. 🙂
El llibre “l’ética del hacker” l’he vist a casa, potser que sigui el teu ,doncs gràcies.
Gràcies per tractar-me de bona mare, sempre he fet el que he pogut i he intentat educa’ls en valors humans.
Fer de mare és la feina més gratificant que he fet.
Feliç castanyada !!!