Un homenatge al Jordi, per la Viquipèdia

No tinc paraules per descriure el què ha està fent el Jordi aquests dies. Tampoc sé com pagar-li, així que faig un “petit homenatge” aquí.

En context: el Jordi és el meu germà, el de “La Saga Pina” ja comentat entrades anteriors 🙂 (i curiosament, una persona que no llegeix el blog em va comentar que “sou la Saga Pina”, així que potser que deixi de fer broma amb el nom i va en sèrio).

Doncs el Jordi fa vacances de l’escola. Molta gent quan fa vacances de l’escola i està amb l’ordinador només baixa coses i instal·la programes, apart de xatejar amb quin veurà més tard.

El Jordi va començar a editar articles de la Vikiquedia. Va començar a traduir articles del castellà o de l’anglés cap al català, sobre programari lliure, art, ciència, etc. De fet traduir és una molt bona manera d’aprendre molt d’aquests articles, normalment t’en recordes més que només llegint-los.

El llistat d’articles que ha començat (o ampliat molt) és:
Stephen_King, Subversion, Encarnació, AIGLX, XFree86, X.Org, Orson_Scott_Card, Lovecraft, ARts, DCOP, D-BUS, KIO, KPart, XMLGUI, Kwin, Kdelibs, Kdebase, Kdeaccessibility, Kdeadmin, Kdeedu, Kdegames, Kdepim, Kdetoys, KSpread, KPresenter, Kivio, Karbon14, Krita, Kexi, Kugar, KChart, KFormula, KPlato, KDevelop, Quanta+, Kate, Gwenview, DigiKam, Kopete, Konversation, K3b, Noatun, Kontact, AmaroK, KAddressBook, KOrganizer, Akregator, Knode, Kmail, Konsole, SuperKaramba, Filelight, AKademy, Rinoceront i un llarg etcètera (hem perdut el compte, ara ja fa setmanes que hi treballa)

I els que ha contribuit (doblant o triplicant els continguts):
KDE, Stallman, GNU, AmaroK, Suse, Red_Hat, Debian, Fedora, Gentoo, Mandriva, Slackware, Kubuntu, Pintura_barroca, Samba, Links (igual que abans, cal afegir un llarg etcètera)

Es mereix aquest petit homenatge i molt més, oi?! FELICITATS JORDI!
Cal dir que això és la feina dels primers… 5 o 10 dies. Després tan ell com jo hem perdut el compte del què ha estat fent. Escriptors, art, pintura… i també reorganitzar categories, etc.

Alguns dels articles són molt curts, ja s’ampliaran. Alguns els he revisat jo, sobretot per faltes o demés, ja que no sóc contribuidor asidu a la Vikipedia.
Si apreteu a algun article i veieu errades, no cal que us enfadeu amb ell: a dalt a la dreta hi ha una pestany que posa “Editar”, i ho podeu arreglar perfectament, és així com la Vikipedia millora: construint, no destruint!

Una reflexió: la Wikipedia anglesa té més d’un milió d’articles. Sé que és utòpic, però si cada català fes només un sol article, en tindriem 6 vegades més que l’anglesa!

PD: diu que no posi el què ha fet, sinó el què li sembla. Però com que és la meva entrada, trobo que per homenatjar-lo cal ensenyar el què ha fet. Segur que tots ja sabeu què li sembla el projecte Viquipèdia.

5 comments to Un homenatge al Jordi, per la Viquipèdia

  • Eli

    Felicitats Jordi. La veritat és que és un bon sistema aquest de les traduccions per començar a col·laborar amb la viquipèdia. És trobar un tema d’interès i dedicar-hi un poc de temps.
    Des que vaig llegir el post que penso que n’hauria d’afegir algun. No ho he fet mai.
    Impressionant la feinada que has anat fent… i a l’estiu i tot. Mira que té mèrit. Gràcies mil.

  • xavi

    Felicitats Jordi, m’has deixat impressionat. I això només és el començament, moltes coses vindran, coses que ara no pots imaginar, de la mateixa manera que fa 5 anys no t’imaginaves col·laborant en una base de coneixement lliure d’accés universal.

    Per cert, quan vulguis saps que pots escriure a pintant, tenim una secció no inaugurada per a “convidats” en la que podries escriure algun dia.

  • CARME ESTANY

    Soc la mare del Carles i Jordi, i us vull dir que el Jordi es mereix l’homenatge.
    Sou meravellosos tots dos!!!!
    Que vagi bé el Viquipèdia i a seguir treballant!!!!
    Carme

  • xavi

    Ostres!! això s’ha convertit en un bloc familiar 😀

    Bromes a part, benvinguda Carme, estic segur de que si els teus fills s’han volcat tant al “fer coses pels altres” és perquè és una conducta que l’han viscut a casa des de petits.

    Si tens ganes, mira’t el llibre “l’ética del hacker”, que per cert, crec que el té el Carles i no me l’ha tornat (crec), t’agradarà la manera com planteja que tothom pot ser hacker si s’aproxima a una cosa amb elevat grau de coneixement, amb passió i sense que la retribució econòmica sigui el més important, doncs ja sabem que problema econòmic no h’hi haurà.

    Benvinguda!

  • Carme

    Xavi:

    Segueixo al bloc familiar. 🙂

    El llibre “l’ética del hacker” l’he vist a casa, potser que sigui el teu ,doncs gràcies.

    Gràcies per tractar-me de bona mare, sempre he fet el que he pogut i he intentat educa’ls en valors humans.
    Fer de mare és la feina més gratificant que he fet.

    Feliç castanyada !!!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>