Teniu fred a Barcelona?

Resposta breu: si teniu fred a Barcelona, veniu a Tallinn!

Tinc un problema amb el WordPress i es imatges, copio les dades:

Tallinn: 6ºC, temperatura de comfort 4ºC

Barcelona: 3ºC, comfort de -2ºC

(cap a les 11:15 del matí, hora Estoniana -una hora menys a Barcelona-, Dimarts dia 12 de Desembre)

Fa ja mesos que estic aquí a Estònia, concretament Tallinn, la capital. A 80 Km. al sud de Helsinki, separat via mar.

Aquí sol fer MOLT fred. De fet, una de les frases que em van dir és “No hi ha mal temps, hi ha mala roba” 🙂 va bé saber-ho.

Enguany va nevar cap a començament de Novembre. Per mi va nevar mooolt, estava tot blanc, carreteres, carrers, etc. però al cap d’unes setmanes es va fondre. Ara ja no està blanc. També vem estar tota una setmana entre -8ºC i +2ºC (al migdia, temperatura d’extrema calor). En aquesta pàgina justament hi ha un climograma. Pel desembre tocaria -3ºC de temperatura promig, i de moment crec que les últimes dos setmanes no hem baixat de 0ºC (i hem pujat cap a 7ºC o 8ºC)

Quan estic a la feina (a casa també, no tant…) tinc la costum de mirar les temperatures amb l’extensió de Firefox. Tallinn i Barcelona, normalment. El dimarts passat va passar el què ensenyo més amunt: Barcelona més fred que Tallinn!

Feia força més fred a Barcelona que Tallinn!! i així va estar durant hores, molt divertit! Els de l’empresa al·lucinaven, és com el món al revés! a més es pensen que Barcelona és al tròpic 🙂 A més a més, se suposa que jo hauria de passar fred a Tallinn i no els de Barcelona!

A arrel d’aquesta curiositat, he fet aquesta pàgina http://pinux.info/temps. Es veu la temperatura de Barcelona, Tallinn i Praga (un company de feina és Txec). S’actualitza cada 10 minuts. A més a més estic desant les dades per fer un històric de tot l’hivern o més dies (ho enllaçaré des d’aquella pàgina Web). Em diverteix força veure com Barcelona va pujant de temperatura mentre Tallinn es queda a la mateixa 🙂 o semblant durant tot el
dia. I la setmana que ve promet ser molt interessant: Tallinn sembla que baixarà
i Barcelona no crec que baixi molt més.

Per cert, l’script que genera la pàgina Web està fet amb Python (agafa les dades d’un RSS, gestiona el XML i parseja per tenir la temperatura actual i desa a fitxer i fa el promig), gnuplot per fer la gràfica (genial!), cron per executar cada 10 minuts, Apache per ensenyar la Web i GNU/Linux com a sistema operatiu. Com m’agrada aquest món!

PD: parlo en l’entrada de Barcelona. No sóc de Barcelona capital, i no vull semblar “centralista”. Però parlar de Catalunya i temperatures no té sentit. Al Pirineu, la Vall d’Aran o Tarragona?

15 comments to Teniu fred a Barcelona?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>