Repositori de codi (coneixement?)

Vaig començar a comentar-ho al final de l’entrada anterior. He muntat un servidor de Subversion amb una interfície per descarregar/fullejar de forma pública.

Primer de tot: la interfície es pot trobar aquí. Comentaré a aquesta entrada quines motivacions hi ha hagut i com està organitzat (apart d’altres coses).

Motivacions


(He intentat fer un llistat del què seria un text narratiu, així que alguns punts se superposen, ho sento)

Publicar petits programes
Bé, justament volia posar a Internet un petit programa/exemple que vaig fer. Però fer un fitxer TAR i penjar-ho és donar molt poca visibilitat. Costa de veure, costa de trobar, de visualitzar. I per mi també costa d’actualitzar (per mi), de veure els canvis, etc.

Que sigui fàcil de fullejar
A més a més si volia enllaçar codi aquí al blog és difícil: enllaçar un fitxer .tar.gz no convida a apretar i mirar. I pujar un .tar.gz amb tot el codi i fitxer individuals és confús per qui ho mira, etc.

Tenir un repositori central
També tenia un altre problema: faig un script a un directori qualsevol del disc dur. El copio a una altra màquina, el canvio, el milloro. Llavors no recullo les modificacions. Tot això és la millor manera de perdre el rastre dels canvis. A l’anterior feina em vaig acostumar a sempre fer servir un sistema de control de versions, i a la feina actual he muntat un Subversion i és realment còmode tenir tot el codi agrupat i controlat.
Com que és central i públic m’obligarà a ser una mica més ordenat i podré comentar al blog
coses dels programes amb enllaços i demés.

Ja ho volia per qdacco, qphotosort 🙂
Per qdacco fa temps que voldria tenir el Subversion de Sourceforge activat. Però, apart que el de SourceForge és lent, hi ha problemes administratius per obrir-lo (està mig obert però no va, etc.)

Codi és coneixement, publicar-ho
Està molt parlat: el codi és coneixement (bé, a vegades). Molts cops busco codi per tenir exemples de com treballar, a vegades com fer coses concretes, etc. A vegades no trobo el què busco i penso “segur que algú ja ho ha fet, estic invertint temps en fer una cosa que algú ja ho té apamat”. Sembla força egoista tenir codi (coneixement) tancat al meu ordinador, no? Posar-ne una mica de públic sembla lògic.

Control de versions propi
Tot i que n’hi ha de públics, en aquest hi puc posar el què em vingui de gust sense haver
d’obrir noves coses cada cop. Així que perfecte.

Aclariments


No hi posaré codi de la feina. Segurament és on faig més codi o desenvolupament en general. Hi ha una cosa força xula a la feina que en principi alliberaré aviat, però haig de pensar com fer-ho. Segurament serà alguna cosa més corporativa.

També, tot i que ara hi he posat força cosa, no cal emocionar-se: hi ha setmanes/mesos que no faig quasi res de codi que sigui possible publicar. Vaja, cada 3 o 4 mesos faig unes setmanes de qdacco, a vegades pel mig alguna cosa com qphotosort, però tampoc estic cada dia fent codi així que no penseu que el repositori tindrà moltes coses noves, serà més aviat estàtic.

Sí que voldria fer uns números a l’engròs: segons sloccount acabo de deixar al repositori el què costaria 181,937 dòlars de desenvolupament.

Ah! més coses: tot el codi és lliure (GPL, en principi). I també he intentat fer un README a cada directori per tal d’explicar l’estat del programa (usable, no usable, per proves, fent-lo servir, etc.).

Evidentment no dic que els programes estiguin ben fets, sinó que molts són programes/scripts “escrits sobre la marxa”, sense fer disseny ni massa cosa. Ho sento, no és possible tenir-ho tot 🙂

3 comments to Repositori de codi (coneixement?)

 • eli

  Coneixeu algun servidor Subversion d’aquest tipus que has muntat on poder penjar material d’ensenyament (p.e. presentacions, activitats, apunts, material extra, temari, i programació d’un curs, taller, etc.) ?

  I també on poder anar a buscar aquest material? Sabeu si existeix?

  Per versions, temes, nivells..

  És interessant això que expliques.

 • Eli: que jo sàpiga hi ha pocs servidors Subversions públics. Però es pot montar a qualsevol Linux.

  I sí: pot servir per tenir al Subversion tota la documentació. Llavors la gent pot “enviar” canvis, és fàcil recollir versions anteriors, controlar els canvis, fer branques (català i castellà), etc.

  Sobre la pregunta d’on trobar material? No ho sé. Jo a Catux vaig intentar fer un repositori de material d’aquest tipus, volia començar només per material de Catux pròpiament i llavors que més gent en posés. Tinc la sensació que hi ha molta gent preparant el mateix material, i es podria adaptar (menys feina). Ara el manual d’iniciació per l’escola, ara per l’AMPA, ara per no sé què, ara per la llibreria :-), etc. i al final sempre fem el mateix.

  Amb el paràgraf de dalt és per pensar-ho a veure si poguéssim fer-hi alguna cosa. O buscar alguna cosa ja feta i potenciar-la (lafarga?)

  Fins aviat!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>