Més coses de bonsais

bonsiAquest està plantat a casa meva. Un regal. Té 50 anys i està preciosa i el seu nom tècnic és olea, en llatinus-llatini. Una olivera.

Els bonsais en els dies de calor els has de regar cada dia. Necessiten sol i han de viure a l’exterior. També has de podar-los per donar-los forma i fer que la copa els creixi frondosa.

Fa un mes, a mitjans d’abril, vaig ser al poble i vaig aprendre a podar vinyes. He de ser sincera, algunes de les vinyes no les vaig podar molt bé. Però sí que em van explicar com es feia. Coneixements que vaig poder contrastar amb la Sra. de la botiga dels bosais que em va explicar com es feia. La tècnica és la mateixa. La veritat és que no té cap secret. Em penso que el més difícil és fer les arrels petites, però jo no cal que ho faci, només cal que el mantingui viu. Ben regat, ben abonat, i podat per fer-lo bonic, estèticament.

S’han d’abonar en els mesos de març, juny i setembre. 3-6-9 ens van dir. Que és quan desperten, floreixen i creixen. durant l’hivern es mantenen en una certa letàrgia.

Avui l’he regat de bon matí fins que ha sortit pel drenatge del test l’aigua que li sobrava (s’ha de fer així). Als peus del bonsai hi ha unes violetes. També m’ajuden a detectar si té prou humitat la terra, perquè quan les veig pansides, sé que l’he de regar amb urgència.

Sembla que has de tenir paciència per veure com creix, perquè ho fan molt lentament. Però si t’hi fixes bé pots veure alguns canvis. I també he descobert que té un filferro lligat a una de les branques de dalt per donar-li forma. Potser l’any vinent provaré de fer-ho jo. Després d’un curset…

M’agrada que sigui una olivera. Moltes gràcies pel regal, amics. Ja us ho aniré explicant.

2 comments to Més coses de bonsais

 • xavi

  Fotos, fotos, volem fotos!

  Que siguis molt feliç amb la teva nova amiga 🙂

  ai ara no sé si tractar-l[ao] en masculí o en femení

 • Liz Monfort

  Felicitats pel teu bonsai!! Espero el gaudeixis molt i molt.
  Si us plau, algú pot indicar-me on portar el meu bonsai malalt?
  Se li estan posant totes les fulles grogues I cauen totes.
  Agrairé molt un contacte d’algú que s’hi dediqui.
  Liz

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>