Alta disponibilitat. A tot arreu?

A vegades ens pensem que només fallen les coses que toquem i que tenen pocs recursos (puc pensar amb Pintant o Catux, però també algunes coses d’alguna feina, etc.). O podem pensar que tot sempre ha de funcionar, 24 hores, 365 dies l’any.

Però no és així, fins i tot en coses grans. Exemples que m’han passat i que no són tant estranys:


  • A La Caixa, fa un any i pico havia vist que no podia demanar el “saldo” detallat tard a la nit (les 12, la 1, les 2). Veia el què tenia a la compte però si mirava els moviments em deia que “aquesta operació no està disponible temporalment” (o missatge semblant).
  • Al meu operador de mòbil: havia vist que durant la nit no podia consultar els punts que tenia (igual que abans, temporalment no es pot veure).
  • A un altre banc: no vaig poder activar l’accés telefònic: quan l’agent m’anava a passar al sistema automàtic, aquest no estava disponible perquè “de 9 a 10 es fan les liquidacions -o no sé què- i el sistema no permet donar d’alta l’accés telefònic”
  • Al mateix banc d’abans: un vespre no estava disponible donar-se d’alta a un servei de compra segura
  • Fins i tot Google ha estat minuts sense funcionar o bé aplicacions de Google
    han fallat

Ah, hi havia un cas molt típic: el de RENFE abans (no sé ara). La web estava tancada de 23h a 7h, igual que l’atenció per telèfon. Curiós també!

En tenia més, d’aquestes coses. Ara no em venen al cap 🙂 . Vull dir, no que només falli la Web (això és més fàcil d’aconseguir) sinó que no falli ni la Web, ni el servidor d’aplicacions, ni la base de dades, ni xarxes, etc.

També un cas de coincidències: un vespre/nit ens vem quedar a la feina per actualitzar uns servidors i altres tasques de manteniment. Doncs la mateixa nit, una persona que havia muntat unes coses feia el mateix, de casualitat, al seu païs. I la Web de Pizza-Hut tampoc funcionava: feien canvis. I un amic d’un company de feina també feia el mateix a la seva empresa. Quina nit amb tanta activitat! D’això fa unes tres setmanes. De moment tot bé 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>