Del “pringao howto” al “ja no sé a qui preguntar, tu”

Llegint de la Mercè Molist un article al voltant de la seva metamorfosi final cap al programari lliure, em va sorprendre això (en referència al pringao-howto (o Windows-es-fácil-Howto))

Cuando usaba Windows, tenía un sólo “pringao” al que debía recurrir para todo tipo de problemas, pues es difícil encontrar “pringaos” de Windows. O sea: el SO me hacía dependiente de una sola persona, a quién le debía todo, lo que me llevaba a comidas de tarro: ¿Soy su amiga porque me arregla el ordenador, porque me gusta como amigo, las dos cosas? Con Linux, tengo un montón de “pringaos”, especializados por temas. Cuando necesito ayuda básica, voy a una lista, cuando preciso ayuda avanzada, voy a otra, etc. La dependencia se difumina cuando hay muchos “pringaos” para escoger y puedes ser amiga de quien te apetezca, a cambio de nada que no quieras dar.

Després de 2 messos sense so 🙁 , escrivint al ubuntu forums i cercant-hi cada dos-tres dies, finalment vaig preguntar als pringaos que tocava: als de les llistes d’ALSA. Hauria d’haver preguntat a la d’usuaris, però com vaig veure que havien solucionat problemes a més d’un usuari a la llista de desenvolupadors, vaig preguntar en aquesta, i en menys d’una hora ho tenia resolt!! 🙂 🙂 🙂

Deixo aquí el Thread inicial

A un thread posterior debatíem si es tractava d’un problema de hardware específic del meu ordinador, o si afecta a d’altres IBM-Lenovo X60s:
Segon thread a alsa devel.

De moment he escrit a Ubuntu Forums a veure si algú ha tingut exactament el mateix problema:
X60S Intel-HDA ICH7 Sound again!

Val a dir que tot i que s’estan manifestant molts problemes amb la la HDA, que a Alsa hi estan treballant contínuament, i que el nou kernel: 2.6.22 té nombrosos canvis en aquest apartat, aquest és un cas més del: Mare o pare que ha de fer el biberó i no es pot preocupar de que qualsevol cosa falli. Les correccions dels exàmens i el tancament de curs em van tapar la llum de com enfrontar el problema fins que no vaig alliberar-me de la càrrega extra-ordinador.

2 comments to Del “pringao howto” al “ja no sé a qui preguntar, tu”

  • Soc a massa llistes on m’hi he quedat després de resoldre problemes puntuals. Van quedant al Gmail per etiquetes i de tant en tant faig net. 1 GB vaig recuperar no fa pas gaire 🙂

  • Bé, no és per fer posar-hi ningú verd d’enveja…però jo hi sóc tots els caps de santema I, per cert, els valencians pronunciem i escrivim Micalet, el nostre toc d’exotisme a la cosa

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>