Història i últim Linuxshow

Una mica d’història


(Nota: l’entrada conté fotos, feu clic al títol…)
A l’Euskal Encounter 15 hi va haver l’últim Linuxhow. Ja s’ha escrit molt del Linuxshow (i hi ha un video força vell, també), però voldria explicar la meva història personal.

Fa força anys vaig agafar un avió per primer cop sense la família. Va ser per anar a Madrid, a un congrés d’Hispalinux. El ganxo principal era que hi aniria en Linus Torvalds (cosa que finalment no va passar 🙁 ). Hi vaig anar amb el Miquel, un molt bon amic. Crec que era el 1999.

Aquell dissabte, a l’última cosa, hi havia programat un “Espectáculo Sorpresa”. No sabíem si quedar-nos o no i al final ens hi vem quedar. El “Espectáculo Sorpresa” va ser el primer LinuxShow de l’història! (bé, el previ del Linuxshow perquè era una mica més geek del què és). I a més a més m’en recordo molt bé (és d’aquells caps de setmana que un té molt gravats). Allà, sota l’escenari, hi havia l’Ismael Olea fent d’apuntador al Xavi (que és qui fa el Linuxshow, per qui no ho sàpiga).
Xavi fent malabars
Després crec que no el vaig veure durant força temps… però cap al 2003-2004 el vaig veure a força xerrades per Catalunya. El Linuxshow és molt vistòs i instructiu. El 2005 vem coincidir de forma especial: a les III Jornades de PL de Manresa i després a les festes de la Mercé: allà Catux explicava què és el PL i la Catux-USB i en Xavi feia el Linuxshow. Després la història ja no ho és tant, és força recent.

Així doncs he estat un dels afortunats de veure el “primer” i l’últim (de moment, m’agrada afegir) Linuxshow. Espero que el Xavi, més endavant, faci algun altre espectacle, segur que seria genial també!

L’últim Linuxshow


Diria que es va notar que era l’últim 🙂 En Xavi va “rajar” una mica més que el normal, estava més lliure (clar, no necessita continuïtat pel proper). Va durar una mica més del normal, però no es va fer llarg (es va fer curt).
Xavi, Tux i Nocilla
Personalment, crec que em sap més greu que fos l’últim que no pas ell mateix :-|. En serio! El Linuxshow m’ha acompanyat els últims anys a varis llocs, i sempre m’ha agradat molt i molt.

GRÀCIES XAVI PER TOT EL TEMPS INVERTIT AMB EL LINUXSHOW! I PER TOTS ELS BONS MOM
ENTS, GENT QUE HAS EXPLICAT QUÈ ÉS EL PL I EL DIVERTIMENT TRANSMÈS!

Xavi en Bici

Ruppert

12 comments to Història i últim Linuxshow

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>