Instal·lat Akismet contra l’spam

Després d’uns 30′ esborrant correus no desitjats que s’havien anat acumulant, he instal·lat l’Akismet i tret el Did you pass Math 2.5 (per cert, fixeu-vos en la perla que hi ha a “What’s new in 3.0?”).
He fet alguna prova amb l’Akismet i m’ha agradat força. Com a llicència, l’Akismet és GPL però com no es redistribueix, el codi no està accessible. Llàstima que no van preveure això quant es va escriure la GPL. Sabeu si la GPL3 incideix en això d’alguna manera?

spam.jpg

3 comments to Instal·lat Akismet contra l’spam

 • Hola,

  De fet en el meu TODO (però no sé si ho faré per abans del dia de Reis o després) hi tinc actualizar el WordPress. Crec que la sèrie que fem servir encara es manté però ja posar el nou, en vistes al futur. També tenia pendent mirar el tema d’spam…

  L’Akismet no m’agrada: algú a ves a saber on i sense veure el codi decideix quins comentaris són bons i dolents. Però no he buscat altres solucions. Potser hi ha alguna cosa que passa els comentaris per un Spamassassin o sistema similar?

  Bé, ja ho miraré 🙂 de moment ja tenim l’Akismet que espero que vagi millor que res (o millor que el “Did you pas math?” estava anant, no sé si els spammers han aprés a sumar (llavors podria canviar els números per números romans 😉 o hi ha alguna errada amb el sistema de comentaris del “Did you pass math” i poden entrar comentaris sense passar les mates)

  Per cert, la GPL 3 no contempla el cas de programrai utilitzat a un servidor extern, però sí que ho fa l’Afero (o com s’escrigui). De fet pensava que la GPL 3 ho contemplaria però no ho fa, però la FSF també fa l’Afero.

  Fins aviat i bon any!

 • xavi

  Hola Carles, això de l’Akismet jo tampoc ho tenia molt clar, però sembla que és una mena de filtratge col·laboratiu en que els diferents blocs van decidint el que és spam i el que no. No deu ser massa diferent del que té el gmail per exemple, i em soluciona el problema de l’spam.

  Ahir vaig pensar que teníem el bloc fet un xurro per culpa de l’spam i per això vaig voler provar-ho. També com el changelog de Did you pass math? no afegeix res quant a la millora del filtratge no el vaig actualitzar.

  L’Akismet em va dir que tenía 92 comentaris spam que s’havien colat. Els vaig revisar un a un i els va encertar. De fet n’hi havia algun més de 92, però no va etiquetar cap correu bo (en tenim 492) com a spam.

  Com veus els guarda tots en una “carpeta” i els esborra passats 15 dies. En menys d’un dia ja té 859 correus etiquetats com a spam.

  Ara quan tinguem més temps podem mirar una altra solució, segur que cercant “akismet license” hi ha algú que s’ha preocupat de fer alguna cosa semblant però que redistribueixi el codi… de moment tenim el bloc net.

  Bon cap d’any! desitjo que sigui molt millor que el meu 😉

 • xavi

  Did you pass math fa preguntes en que la resposta va del 0 al 10 gairebé sempre. Tenim tant intent d’spam que no cal que sàpiguen sumar, només que vagin provant opcions, Did you pass math? no és adequat.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>