Les últimes setmanes: coses de programari

Les últimes setmanes he escrit poc (a més tampoc tinc res mig apunt). Però comento alguns avenços a nivell de programari 🙂 i altres coses (un no té temps per tot!)

Com que no tinc padrina (bé, o les meves padrines no escriuen a Pintant) explico una mica les coses de les últimes setmanes per si algú li interessa.

Primer de tot, ja hi ha nou qdacco, la versió 0.7. Segueixo fent una versió major més o menys cada 6 mesos, a vegades més 🙂 (i esperant no haver-ne de fer pel mig degut a pífies 🙂 ). Aquest cop amb un nou contribuïdor: en Leopold Palomo, qui ha migrat del sistema de compil·lació que tenia el qdacco (un configure del projecte PSI adaptat a les Qt 4 i que s’aguantava pels fils ) al sistema cmake, el mateix que fa servir KDE 4 i que té algunes avantatges.

A més a més, és la primera versió de qdacco que també té el textqdacco (ús des de la consola), i el libqdacco (part comuna entra qdacco i libqdacco i obert a que qualsevol aplicació ho faci servir). Apart d’alguns millores més petites.
Per culpa del canvi gran que suposa el fet de tenir una llibreria, encara no està a dins de Debian. Aviat estarà a dins.

Després també he estat fent una mica de feina (empaitat pel Leopold i ajudat pel Jordi, el meu germà) pel Tellico. Millorant força l’script d’importació de dades de l’Spanish Ministry of Culture. Arreglant algunes errades, afegint suport per traductors, etc. Els canvis ja estan a la versió 1.3 que es va alliberar fa uns dies.

I també afegint algunes coses al programa Gwenview, ara la versió 2.x. Temes de l’Exif, alguna opció al menú i mirant altres característiques que trobo a faltar de la versió 1.3 (i que anirem fent per la versió 2.x, no hi ha pressa… sense pausa). Alguns canvis ja estan al Subversion de KDE, tot i que crec que com que són millores funcionals anirà pel KDE 4.1 (crec que surt el Juliol) i no pel 4.0.1 (que ha de sortir aviat). Ja veurem, com sempre qui vulgui ja ho pot disfrutar!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>