Futur i serveis Webs (de fotos)

Segueixo reflexionant sobre temes similars a les dues últimes entrades (exceptuant la de Debian).

Per contrarestar el poder de Flickr, com es podria fer? Què dona Flickr? Flickr dona una interfície comuna on pujar fotos que queden dins una comunitat, on és fàcil de gestionar, cercar, trobar, comentar, xafardejar, etc.

Veig una alternativa a això. Igual que es fa amb els blogs i els “planets”. Vaja, que un Planet és un programari que agafa varis blogs i els unifica a un lloc. Doncs un programa que agafés diverses plataformes de fotos i els unifiqués: però sense agafar les fotos. Només els tags de les fotos, autors, comentaris, etc. Per l’usuari «visualitzador» això hauria de ser el mateix: anar a un lloc, veure fotos, comentar, etc. Però l’arquitectura interna seria molt més… lliure, escalable, etc. Varis programaris, a varis servidors, amb les seves fotos i que donen unes interfícies per ser trobats pel meta-cercador (evidentment amb comunicacions basat amb XML 🙂 )

Evidentment en una primera fase el meta-cercador seria molt centralitzat: segurament un sistema (base de dades) que recopilaria molta meta-informació per facilitar les búsquedes. Segurament en altres fases això es podria federar i tenir diferents nodes distribuïts i autònoms que poguessin formar part de diferents xarxes (igual que ha passat amb el P2P, vindria a ser un P2P per fotos). Només caldria sindicar-se a unes xarxes de fotos.

Com sempre amb aquestes idees: estaré encantat si això surt més endavant (o potser ho faig jo d’aquí una temporada?). I si no surt… doncs tothom ho oblida. Així és com van les prediccions 🙂 (algunes, vaja)

4 comments to Futur i serveis Webs (de fotos)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>