Hores de sol a Londres, Equador, pol Nord, Londres hemisferi sud

Fa uns dies comentava a la feina aquesta entrada prèvia. I va sorgir un dubte que vàrem pensar: què passa a l’Equador? i al pol nord? I a un lloc que és exactament a la mateixa latitud que Londres però a l’emisferi sud?

Evidentment al pol nord és mig any clar i mig any fosc, i al l’equador semblava que durant tot l’any hauria de ser igual (lògic, no?). I al lloc que es troba a Londres però per a l’hemisferi sud, a la mateixa distància respecte l’equador, passa al revés que Londres?

He fet uns canvis al l’script Python perquè no funcionava per llocs on no sortia o no es ponia el sol 🙂 . A aquesta entrada hi ha el gràfic resultant. El resultat és l’esperat intuïtivament i el podeu veure aquí (pressioneu per veure-ho bé, com l’altre cop…).

Hores de sol a varis llocs

El codi que genera un fitxer CSV amb diverses hores.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>