Fosdem 2010

Fa una setmana que vaig tornar del Fosdem 2010. Un cop més: quina passada!

El tema Fosdem ja està parlat a molts llocs, amb fotos, etc. bàsicament són dos dies de conferències (més de 250 xerrades) a Brussel·les, amb més de 5000 assistents. Xerrades normalment tècniques, assistents més «geeks» que «encorbatats». Dels que menjar un entrepà dos dies no passa res, i encara millor que seure a una taula no fos cas que ens perdéssim alguna xerrada!

Les xerrades estan disponibles a http://video.fosdem.org/2010/. Recomano la d’en Andrew S. Tanenbaum: creador de Minix, en certa manera precursor de Linux (en certa manera dic). Una xerrada molt divertida tot i ser un tema complicat. La xerrada allà em va passar volant i la sorpresa ha estat quan vaig baixar el vídeo, que és més llarg del què esperava. Hi havia moments tant divertits com si estigués veient en Pepe Rubianes o espectacles semblants, plorant de riure. Molt més sent-hi que no mirant-ho per vídeo, cal dir. Ah, el minut 20 explicant el servidor de reencarnació ho trobo molt bé, apart d’altres moments estel·lars.

Una altra xerrada interessant fins i tot si estrictament no interessa el tema és era la d’en Greg Kroah-Hartman. M’agraden les xerrades amb terminals i fent feina, explicant experiències, etc. El vídeo també està disponible. És sobre pegats al Kernel.

Bé, i moltes més que van estar MOLT bé, moltes que no vaig poder-hi anar perquè se solapen, etc.

Per cert, anècdota Fosdem: estar divendres al metro, mirant el mapa sense saber com agafar-lo. S’acosta una persona a veure si sé com es va a algun lloc i sí que ho sabia (el què no sabia era com anar al meu lloc!). S’acosta un altre i demana una altra cosa que també sé. Amb el primer de seguida em diu si no sóc de Brussel·les i dic que no, però que hi he estat abans… i ell diu el mateix. Fins que, evidentment, ens adonem que els dos estem pel Fosdem!

Ah, i penso que el Fosdem d’aquí 30 o 40 anys hi haurà força gent més gran. Vaja, jo amb 60 o 70 anys potser hi aniré i alguns quants més que ara hi van potser també hi aniran. Veurem com va llavors. Ens hi veiem!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>