CHDK: quina passada

Amb la Canon Ixus que ja vaig comentar la seva compra a l’entrada anterior es pot fer servir un programari que es diu CHDK.

Què deixa fer el programari aquest? Bàsicament, es posa a la tarja de la càmera i deixa controlar moltes opcions de la càmera i ampliar opcions ja existents.

Per exemple: deixa controlar l’obertura, velocitat de forma manual (la càmera compacte no deixa). Es poden fer fotos amb sistema RAW enlloc de JPG, histogrames en temps real, scripts en Lua o ubasic per detecció de moviment… diuen que suficientment ràpid per fer fotos a llampecs.

El programari és lliure, i no modifica la càmera sinó que s’executa des de la tarja de memòria. Es pot executar de forma automàtica quan la càmera s’engega o manual.

També hi ha jocs, calendaris i coses menys fotogràfiques.

Per la Canon Ixus 130 en concret no hi ha suport oficial, però hi ha suport encara no oficial que fins on he provat va molt bé. Espero que aviat sigui oficial, però amb l’estat actual ja funciona gairebé tot.

De fet, el CHDK em va fer acaba de decidir per la Canon enlloc de per una Nikon. Canon no té res a veure amb el projecte CHDK però la meva opinió és que podrien donar-hi un cop de mà, ja que estic segur que algú altre ha comprar una Canon enlloc d’alguna altre marca pel CHDK.

Ah! la Web de CHDK no està massa el·laborada i un al començament s’hi perd. Però té la informació, costa de trobar però allà està.

2 comments to CHDK: quina passada

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>