Finger binary

Fa un any i mig vaig «inventar-me» com comptar, amb els dits, en binari. Res, una paranoia que em va venir… que és força interessant perquè amb una mà es pot comptar fins a 31 (2 elevat a 5 menys 1) i amb dos mans fins a 1023 (2^10-1). Vaig practicar una mica i és força ràpid, però de moment no ho he fet servir habitualment.

Però em va sorprendre fa uns mesos, perquè el sistema fins i tot té entrada a la Wikipedia! Compta com jo però llavors afegeix coses com ara fraccions.

Podeu mirar directament els exemples.

També, com no, hi ha vídeos a Internet com ara aquest explicant-ho.

Ja veig els nens petits dient «et faig un 4 en binari!» o bé «un 18 en binari!».

1 comment to Finger binary

  • xavi

    Hola

    Jo fa anys que els hi explico als alumnes. Els explico que així es poden copiar als exàmens tipus test molt fàcilment, només cal que un tingui els dits en una posició damunt de la taula per a indicar: “la 34”. No cal realitzar cap moviment. Un altre alumne respon: “A”, “B”, … amb la posició que vulgui.

    És el que cal fer per a que es motivin a entendre el binari només per a que tinguin una mínima comprensió de com funciona un aparell.

    Per altra banda acostumo a vigilar a l’examen tipus test més difícil dels estudis. Així que els queda com un coneixement sense aplicació.

    Els xinesos no usen binar per a comptar, però compten fins a 10 amb una mà. No tractis de mostrar-li un “7” amb les dues mans perquè et mirarà incrèdul.

    PD. Lo del “4 en binari…” també ho havia inventat 😉

    Adéu

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>