Apuntar-se com a resident permanent i CERA a Londres

Tot i que fa temps que estic a Londres encara no m’havia apuntat com a resident permanent ni al CERA (per votar des del consolat, tot i que és massa tard pel 25-N). Ara finalment ho he fet.

Segons la Web es pot fer per correu enlloc de fer-ho presencialment. Primer vaig entendre que presencialment només era de dilluns a divendres, tot i que després per telèfon sembla que dissabtes el matí també es pot fer.

Vaig pensar en fer-ho per correu per evitar desplaçar-me, etc. L’explicació per l’alta consular, o l’explicació pel CERA.

Ho vaig enviar tot per correu certificat i urgent. Divendres estava al consolat. Durant tota la setmana següent no em van dir res (i això que dins el sobre hi havia el meu DNI!). Vaig enviar un mail dimecres i no van dir res.

La setmana següent (ja feia uns 10 dies…) vaig començar a trucar: al telèfon de la Web és només una gravació i els altres telèfons que donen no contestaven.

Finalment em van contestar un dels mails que demanava si ho havien rebut (potser s’havia perdut? O ho havien enviat del consolat i s’havia perdut?) i em van dir que justament estava registrat al sistema com aquell dia. Casualitats! I que ho enviaven i «llegará un día de estos» (bé, dins el sobre que vaig enviar hi vaig haver de posar un sobre ja pagat i urgent i tarda un dia… ho poses dins la bústia i tarda un dia, no un «dia de estos»).

Quan va arribar el meu DNI no hi havia ni un pobre paper dient que tot havia anat bé.

A més a més, les llistes per votar el 25-N les van tancar a l’agost, així que no per votar no calia.

Així que el contacte amb el consolat ha estat una mica… falta d’informació, no contestar, no envia un comprovant (sé que està tot fet perquè m’ho han confirmat per mail), etc.

2 comments to Apuntar-se com a resident permanent i CERA a Londres

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>