Llibre electrònic (Kobo Glo)

Fa unes setmanes em vaig comprar un Kobo Glo, un llibre electrònic.

El vaig comprar perquè estava cansat de portar llibres de Catalunya a Anglaterra; per tenir diccionari quan llegeixo, per quan viatjo no haver de portar varis llibres (sempre és molest quan estic apunt d’acabar un llibre i n’agafo dos -més pes-, etc. etc.).

El què no m’esperava és que fos tan còmode de llegir! Tenir el llibre a la taula, o bé a la tauleta de l’avió sense haver d’aguantar el llibre. O aguantar el llibre electrònic amb una mà a la cua de l’avió. I poc pesat!

No pensava que fos tan útil. Em sembla que canviarà el concepte de com llegim. I per no parlar del fàcil que és comprar llibres: click click click i ja estan apunt de llegir.

L’eco-sistema té un problema: DRM. No m’agrada, intentaré comprar llibres sense DRM… però clar, no tots estan disponibles sense DRM.

Per cert, el Kobo està fet amb Linux i Qt, la informació de les metadades dels llibres està a una base de dades amb sqlite. I el Calibre per gestionar els llibres està molt bé. Revisar el codi font de Calibre és divertit: hi ha problemes que Calibre ha de resoldre (llibres duplicats) que a Mendeley també hem tingut (documents duplicats). Calibre està fet amb Python i Qt (Mendeley C++ i Qt).

1 comment to Llibre electrònic (Kobo Glo)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>