Universitat Catalana d’Estiu – voluntari a l’aula d’informàtica

Aquest estiu, ara ja fa gairebé 6 setmanes, vàrem anar amb en Mecatxis a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE a partir d’ara). Fa molts anys, uns 10, la UCE va convidar a Catux a muntar l’aula d’informàtica, WiFi i xarxes allà. Des de llavors, gairebé cada any en Mecatxis de Catux hi va i l’UCE és com una segona casa.

En Mecatxis i en Fran ens havien explicat què tal era i l’experiència d’estar a l’aula d’informàtica però, tot i que van fer molt bona feina explicant-ho, cal viure-ho per veure què tal és.

Estar a l’aula d’informàtica implica configurar els ordinadors (hi vàrem posar LUbuntus). La gent, d’edat avançada, ve i fa servir Internet. Alguns tenen preguntes, alguns necessiten ajuda per connectar a la xarxa WiFi, els periodistes necessiten ajuda per fer tasques i mentrestant cal aguantar com es pot la xarxa: teníem, igual que cada any, una connexió satèl·lit que alguns dies calia reiniciar. També teníem una ADSL, com a backup i per la gent (el satèl·lit és pels periodistes perquè puguin enviar vídeos i fotos més fàcilment… per coses com navegar l’ADSL amb un lag menor era normalment més ràpida).

La gent va venint i evidentment si en Mecatxis no hi era demanaven per ell (on és?!), se’ls ajudava, també als professors a imprimir material pels cursos, etc.

L’allotjament estava molt bé, el menjar també, les activitats al vespre (música) molt variat i molt bé. Els cursos hi havia de tot… molts sobre temes polítics (i també debats, etc.), llengua catalana, teatre, alguns més per la part de ciències (per exemple ciència del mar).

El més difícil d’explicar és l’ambient. Segurament a perquè estàvem a l’aula d’informàtica vàrem tenir contacte amb molta gent que després veiem als dinars o sopars fet que sempre és agradable.

Nosaltres volem repetir! L’any vinent serà difícil però potser d’aquí dos? Ens hi veiem!

11 comments to Universitat Catalana d’Estiu – voluntari a l’aula d’informàtica

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>