3GSM, el futur i els ulls

Ara ja fa uns dies, a Barcelona es es va fer la fira 3GSM, on es va veure (diuen) el futur de la tecnologia mòbil. El futur o el què volen que sigui el futur (els SMS deien que fracassarien, i triomfen. El WAP havia de triomfar… i no ha anat massa lluny).

No em sol agradar la gent de màrqueting emocionada endevinant les meves necessitats. Em posen nerviós. Els periodistes-tecnòlegs també! (molts repeteixen el què diuen els primers). A mi, a l’autobús, no m’agrada mirar la TV, ho sento. Sembla que mirar la TV a l’autobús és el futur (la gent així pensarà menys?)


Si acaba triomfant, però, faig la meva predicció. Segons el meu oculista, mirar als monitors no provoca (massa) problemes greus a la vista, però sí fer servir el mòbil molta estona. La pantalla de l’ordinador està a una distància “prudent”, en canvi els mòbils els tenim més (massa) aprop de la vista. De fet va dir que els mòbils o estudiar fan tenir miopia, l’ordinador (ben utilitzat) no.

Resumint, l’ordinador no fa venir (sembla) miopia. Mòbils, llegir i estudiar sí. Predicció: acabarem amb uns mòbils amb el sistema de la foto de més avall, però amb mòbils enlloc de TV’s. Això sí, la TV aquesta té els seus anys! Però no cal anar tan lluny en el temps… quan jo era petit la Game Boy tenia un “plugin” que era una lupa amb llum. El mateix pels mòbils (mai vaig tenir aquest “plugin” per la Game Boy 🙁 )
TV amb Lupa, del museu de l'Ocupació Russa a Estònia.
Nota: segons un altre oculista que tenia, cada certa estona d’enfocar a la pantalla de l’ordinador hauriem d’estirar els ulls i mirar lluny-aprop lluny-aprop un parell de vegades per exercicis els músculs de l’ull

Nota2: no tinc ni idea del sentit de la vista, així que consulteu amb el vostre metge de confiança

Nota3: segur que hi ha alguna foto per Internet amb mòbil i una lupa… quedaria millor que la TV, si la busco i trobo ja la posaré

6 comments to 3GSM, el futur i els ulls

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>