Tinc Krisis

Qui m’ha vist els últims anys amb algun ordinador meu sap fàcilment com treballo. Gestor de finestres: icewm. Aplicacions gràfiques utilitzades freqüentment: xterm, Firefox, psi, gaim, OpenOffice, lyx-qt, xmms, gqview, qdacco :-)… últimament també qt-designer…

Vaig començar amb el KDE 1.0 beta 3 (crec!) perquè un amic me’l va recomanar, fa molts anys, a la primera distribució de Linux que vaig provar (algun dia ja entraré amb més detalls). Llavors les llibreries Qt no eren ni lliures! Però feia servir KDE, estava millor (crec…) que Gnome en aquells temps; i jo tampoc era tan conscient respecte les llicències com ara.

Temps després em vaig passar a Icewm per fer-lo servir a un portàtil vell… i ves per on, hi treballava molt bé. Tant bé que un dia el vaig posar a l’ordinador de sobretaula, i des d’aquell dia sempre he anat fent servir l’Icewm. Vaig començar-lo a fer servir per recursos (en consumeix pocs) però també m’agradava molt. A més el gestor de finestres del KDE no oferia l’opció de “finestra sempre sobre”.

Fa mesos vaig començar a fer servir el aKregator. Em va realment molt bé per seguir els feeds de les Webs. Havia provat el Sage, dins el Firefox, però no m’anava tant bé… era menys àgil.

Temps després vaig començar a fer servir (habitualment, no sempre) l’amaroK. Va molt bé per gestionar música. No el faig servir al complet com el Jordi, que li treu molt més suc (baixar-se les lletres, caràtules de CD, organitzar-se àlbums, etc.). Però és una altra aplicació KDE.

Junt amb l’amaroK, he començat a fer servir el kmix enlloc de l’aumix. El Jordi ja reia… “t’estas passant al KDE a trossos!!!” (sí, el Jordi és un home-KDE, només cal veure les seves referències a Catux, amb moltes notícies/articles sobre KDE)

Va ser per aquesta època que vem fer el concurs de KDE… i feia servir el kicker (barra d’eines) del KDE dins l’Icewm… però això només com a prova anecdòtica (sinó el kweather no funcionava… però quina pinta, la barra de l’Ice i del KD
E a la vegada)

Fa ja dies vaig trobar a faltar un gestor personal personal… i estic fent servir el korganizer (no sense haver lluitat amb les seves configuracions per deixar-ho exactament al meu gust!). Ostres, llàstima que no el sincronitzo amb la Palm (ho feia amb el J-Pilot). Per tant he posat el Kpilot… una altra aplicació KDE.
Just el Diumenge passat, a Catux vaig descobrir el Yakuake. Un terminal però vist d’una manera diferent… la idea m’encanta, no sé si el faré servir massa o no. Cal dir que amb l’Icewm va molt bé!

Em sento molt còmode amb el gestor de finestres Icewm. Consumeix poc, és molt ràpid, fa just el què necessito… per això no em passo al de KDE. Però… faré servir més endavant Konsole? Té coses molt bones (connexió automàtica a servidors, més diversitat de fonts, etc.). De moment seguiré amb el xterm, psi, firefox, gaim… només em cal passar-me a kopete, konsole… i ui ui ui… tornaré als meus inicis 🙂

8 comments to Tinc Krisis

 • Jordi Pina

  De moment sembla que tot el que usa de KDE s’hi queda, ja l’intento jo convencer de que instali tot kde… 🙁

 • OFF-TOPIC!

  Vist que darrerament l’activitat blocaire gracienca ha pujat
  considerablement GràciaNet ha decidit organitzar un sopar per tal que
  tots els blocaires graciencs ens poguem conèixer més enllà dels nostres
  apunts i comentaris, i ens agradaria convidar-vos als tres. Per a assistir només cal complir una de les següents condicions:
  * Viure a Gràcia i tenir un bloc, o bé
  * Tenir un bloc que parli de Gràcia.

  El sopar serà el proper dissabte 17 de Juny al restaurant Sporting del
  carrer Maspons -el de la banda dels menús-. Podeu reservar la vostra
  assistència a través de la pàgina http://www.gracianet.cat/formulari.php
  . Per part de GràciaNet tindrem algun que altre regal per als blocaires.
  No tardis en apuntar-te! 🙂

  Col.lectiu GràciaNet
  http://www.gracianet.org

  PS: he estat buscant el vostre correu a la web però no l’he trobat. Perdoneu que us deixi aquí la invitació com si fos un vulgar spammer 😛

 • Eli

  Ostres ! gràcies per convidar-nos… GràciaNet.

  Què fem? ens hi apuntem?

  Podriem fer extensible el convit a tots aquells/lles que comenten en el bloc ? Bé primer em miro les instruccions.

 • Sobre el sopar: m’ho pensaré. El dia 17 haig d’anar a Bcn a la tarda, però no sé si tindré temps… tot i que m’agradaria molt!

 • xavi

  És molt bona notícia, i m’encantaria ser-hi, però tot fa pensar que estaré de Linuxshow a Guipuzkoa (tot i que encara no està tancat).

  Passeu-vos-ho molt bé, i gràcies a GràciaNet per convidar-nos.

 • Estaria bé que ens hi veiéssim tots allà, com més serem més riurem! 🙂

  eli: en principi el sopar és només per a blocaires… però potser en podriem fer un de “comentaires” també! (que no sigui per falta de sopars… jeje)

  xavi: linuxshow? sona be aixo! 🙂

  carles: de barcelona a gràcia hi ha bona comunicació, segur que trobes una forma d’arribar-hi 🙂

  vinga, apunteu-vos-hi com abans millor, que hem de reservar taula! 🙂

 • xavi

  gràcianet per si no has vist el show és això:
  http://www.xdeblas.com/linuxshow/index_cat.html

  a l’emule hi ha un vídeo del linuxshow a Mallorca pels de Bulma que és divertit, tot i que en vídeo sempre perd i el Linuxshow canvia força

  Que us vagi molt bé el sopar, m’encantaria ser-hi.

 • xavi

  Doncs m’ha avançat el show al 16 de juny, així que el 17 hi puc ser. S’heu apuntat ja? anem?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>