Un exemple de com no tractar els clients: Nominalia

Cap a l’Abril a casa/oficina del meu pare vàrem comprar el domini pina.cat. Bé, no? Ho vàrem fer a Nominalia, semblava que tenia un preu semblant a altres i era català. El preu no incloïa els DNS’s, però les tarifes eren fàcils d’entendre el què incloïen i el què no incloïen (n’hi havia altres que hi havia feina per saber si els DNS’s anaven a part o amb el preu). Tampoc ho pagava de la meva butxaca, sinó segurament m’hagués esperat i m’hagués acollit a la promoció de St. Jordi o altres, igual que vàrem fer amb Pintant. Però la “política d’empresa” va ser no esperar.

Nominalia, no sé perquè, mai no m’havia caigut bé. Sempre m’havien semblat cars, des de temps immemorials. Però sense raó aparent, així que tampoc hauria d’importar massa les manies personals per escollir allà on compràvem el domini.

Ara ja fa uns dies que quan enviava varis correus molt seguits a adreces de Gmail, aquest me’ls tornava. El correu d’explicació parlava que em posés resolució inversa de nom (quasi impossible, tenint l’ordinador amb una ADSL de Telefónica) i també parlava de posar un registre SPF al meu DNS (més informació). Vaig llegir una mica de què anava i només és posar certa informació a un registre TXT dels DNS. El registres TXT, al contrari dels A, CNAME, MX, etc. pot ser interpretat lliurament per les aplicacions. Ja havia vist que el protocol Jabber en pot fer ús (i ho hauré de tornar a mirar, veig que no ho tinc tal com pensava).

Vaig anar al panell de control de Nominalia, apartat de DNS. Tenia tota la meva llista de registres A, el registre MX, etc. i vaig anar a afegir un nou registre. Però no podia ser tipus TXT! Clar, es paga uns 30 Euros anuals pel servei de DNS quan altres proveïdors ho ofereixen de forma gratuïta. Els envio un correu perquè si us plau m’afegeixin una línia al fitxer de configuració, ja que la interfície Web no m’ho permet fer. Quasi no se’m va passar pel cap que em dirien que “no oferim aquest servei”.

Però sí, la resposta va ser “no oferim aquest servei”. Com?! Paguem uns 30 Euros/anuals per un servei que hi ha molts registradors que donen amb el domini (i molt més barat, tant el domini com els DNS) i ara no em poden afegir una línia TXT a un fitxer?!

Bé, no passa res. Després de comprar el domini pina.cat vaig comprar el pintant.cat. Vaig llegir que zoneedit.com dona fins a 5 zones DNS’s sense límits de configuració i a la pràctica gratis (si es volen alguns serveis, com tenir servidors suplementaris de DNS llavors cal pagar, així com tenir un MX de backup o si es tenen quantitats desmesurades de queries al DNS). Ja vaig passar totes les dades del DNS de pina.cat de Nominalia a Zoneedit, que evidentment deixa posar registres TXT. De fet, m’estic pensant pagar una mica (menys que Nominalia) i tenir el MX de backup…
A més a més no vaig trobar com modificar els servidors DNS d’un domini de Nominalia. Vaig contestar el correu primer que deia que no oferien el servei demanant que em posessin els altres servidors DNS. Sí que es pot fer via Web, però és força embolicat i m’han enviat un document Microsoft Word amb els passos per fer-ho. Sort que no he hagut de pagar i que sí que ofereixen el servei! (després he vist que a la Web també hi ha penjat el procediment).

És a dir: pagues per un servei que altres et donen gratis, o que altres et donen pagant i amb moltes més possibilitats. No és possible afegir una línia a un fitxer (ni via Web ni via correu). Es demana un altre canvi i es pot fer via Web però adjunten un document en Microsoft Word.

Si algú vol saber què no fer per tenir clients ja sap on mirar!

PD: a més a més, tot i tenir registre SPF Gmail em torna molts correus. He vist que hi ha més gent amb el mateix problema, intentaré posar les Domain Keys a veure si així se soluciona.
PD2: no dubto que Nominalia, per certs serveis, pugui anar molt bé. Però no per nosaltres, precisament.

8 comments to Un exemple de com no tractar els clients: Nominalia

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>