Drivers privatius d’ATI: excepció en coma flotant a aplicacions Qt

Sempre dic que les coses s’han de provar i reprovar. Però a vegades, “en casa del herrero cuchara de palo” 🙂 i a vegades les proves no són tot el reals que han de ser.

Fa uns dies vaig haver de fer una presentació. Tenia dos programes/cas d’ús a provar: un era en mode texte, l’altre en mode gràfic utilitzant les llibreries Qt 3.x. Estava ja a lloc i la part texte va anar bé. A l’intentar la part gràfica a la consola apareixia “Excepció en coma flotant”. Vaja! hi torno (pensant que seria alguna cosa de la comunicació ordinador-dispositiu USB implicat al procés) i torna a fallar. Quina mala estona!

Com que ja estava fora de temps, dic que hi havia un problema temporal. El demés va anar bé i no sembla que això influís al resultat de la presentació.

Més tard a casa seguia fallant. Però jo estava SEGUR que abans de fer la presentació funcionava. M’adono que a casa tampoc funciona el qdacco. I ops! l’akregator tampoc! I tots amb el mateix error. Vaig actualitzar la Debian testing, veient que hi havia errors semblants a internet, vaig reiniciar i va funcionar.

Vaig pensar: vaja, un error estrany. Primer anava, després no, actualitzo i ja va. Vaig pensar que ja passava, amb Debian testing i que havia de tenir una Debian per presentacions no fos cas que algun cop tingués algun problema greu. Vaig donar la culpa a qui no era perquè…

Dies després vaig connectar el portàtil a la TV, que va amb connector VGA. I després de fer això ELS PROGRAMES BASATS EN QT NO S’ENGEGAVEN! Sembla que el driver privatiu d’ATI té algun problema amb quan hi ha configuració dual, i les llibreries Qt sembla que intenten calcular alguna posició en funció d’algun valor que és incorrecte.


  • “Moraleja” 1 (Ensenyança 1): provar i reprovar les coses abans de fer presentacions exactament igual que a la presentació. Amb el més insignificant detall!!

  • Ensenyança 2: els drivers privatius solen ser més conflictius que lliures

  • Ensenyança 3: és molt fàcil donar la culpa incorrectament a qui no la té: Debian Testing va ser la culpable, per mi, durant uns dies del problema

2 comments to Drivers privatius d’ATI: excepció en coma flotant a aplicacions Qt

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>