Els ritmes de les contrasenyes

Fa uns anys(*) vaig notar que quan escrivia la contrasenya tenia un ritme especial. La contrasenya, depen de la configuració dels ordinadors i de la configuració de la xarxa s’escriu moltes vegades.

En aquell moment vaig voler-ho provar empíricament (i sort!). Vaig fer un programet amb C que mesurava el ritme de les tecles diverses vegades i agafava els patrons. Les següents vegades comparava el ritme de les tecles i havia de ser similar fins a cert llindar. Es a dir, no idèntic però similar. Sé que vaig pensar en fer-ho en temps absoluts o temps relatius: hi ha dies que l’escric mes rapida i hi ha dies mes lent. Crec que al final ho vaig fer amb temps absoluts? No ho recordo, ho hauria de mirar.

Vaig fer el programa i el vaig deixar aqui. Programa, explicacio.

La cosa sorprenent no es això: és que acabo d’obrir Slashdot i em trobo, com a notícia i 3 anys mes tard, la mateixa idea: Typing Patterns for Athentication. Divertit, eh?!

La notícia comença: “NPRs Marketplace is reporting a new authentication schema“. Novíssim!

Clar que te inconvenients, que ja havia pensat i son forca evidents: no funciona en autentificacio per xarxa (almenys no es pot fer només a la part servidor, per retards de xarxa). També pot donar problemes en casos de teclats que no siguin el de sempre, cansament, “borratxera”, etc. Bé, el tema “borratxera” podria ser un aventatge: “si beus, no administris” 🙂

Últimament visitava poc Slashdot, ho faré més sovint a veure si hi veig més idees implementades 🙂 (també miro de fer-ne…)

*: quan he començat a escriure l’apunt no recordava l’any. Pensava que feia mes temps d’això, però al codi font que vaig deixar posa que es del 2003

PD: apunt escrit des de La Sirga 🙂 mentre espero que en Xavi arribi. Això sí, els accents no van via aquest ssh (ops, ara ja sí, només calia posar que la codificació és ISO-8859-1 i no UTF8 a la configuració del Terminal, ja m’havia passat fa temps)

1 comment to Els ritmes de les contrasenyes

 • Em fa gracia: una mica més tard ha aparegut a Barrapunto 🙂 (hi ha comentaris).
  http://barrapunto.com/article.pl?sid=07/04/24/1848225

 • Eli

  Carles ets un visionari!
  Però no fa una mica de ràbia que algú et prengui la idea…tres anys després?

  És clar que ben mirat, potser hi ha més gent al món ha fet aquesta prova, programa i càlcul…? potser 7 o 8 o 300. A mi m’estranya però no és del tot impossible.

  Són molt interessants tots aquests articles. Ara els llegeixo de cop, perquè anava endarrerida però estic aprenent molt. Moltes gràcies.

 • Eli: si em fa ràbia? no! al contrari!
  Potser m’en faria si hagués intentat guanyar-me la vida amb aquest programa i no ho hagués aconseguit i algú altre sí, però ho vaig fer com una curiositat. M’ha agradat veure com la meva “curiositat” ha estat portada en serio. No era tan esborrejat 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>