Actualitzacions al servidor de Pintant.cat

Fa unes 2 o 3 setmanes que va sortir la nova Debian. Feia temps (massa!) que no actualitzava el Kernel del servidor, només les actualitzacions de Debian. Avui, dia de festa, he aprofitat per fer força feina amb tot plegat. I ha anat molt bé.

He actualitzat el WordPress. Tenim l’últim (teníem el penúltim) i pensava que se solucionaria el el problema amb els RSS. Malauradament no ha estat així. Segons està documentat per dins Cal WordPress.org si es fa servir l’etiqueta MORE per tallar els articles de la plana principal també es tallen a l’RSS 🙁 . La solució que he trobat és posar un plugin, així que ja tenim els RSS complets un altre cop. Sento haver tardat 🙂

Actualització de la Debian: sense problemes. M’he quedat impressionat. El sistema té força coses (mail amb imap, pop3 i smtp autentificat, antispam, antivirus, webs a diversos dominis, mysql’s i PHP’s, VPN’s, etc.). Tot ha seguit funcionant. Bé, menys un detall de la xarxa wireless associada però no ha funcionat perquè fa mesos devia afegir una ruta manual i ara, evidentment, no s’ha afegit sola. Ja està automàtica.

Algun altre detall amb personalitzacions que tenia fetes del Webalizer (el què vaig personalitzar, per tenir diversos Webalizers i ara ja es pot fer sense editar fitxers estranys).

També he actualitzat el kernel: he agafat el /proc/config.gz que tenia i l’he aprofitat. Pensava que tindria problemes amb els discs IDE, que estan amb RAID. Ho pensava perquè vaig llegir que havien canviat el nom d’hda a sda fins i tot amb IDE. Sembla, pel què he vist a la configuració del Kernel, que hi ha dos configuracions possibles. He seguit amb l’anterior i segueix sent hda, tot i que ja he vist que es vol fer algun canvi. Cap problema per aquí.

Sí que he tingut algun problema amb el sistema de NAT. Deuen haver canviat de nom les opcions amb les que tenia, i algunes s’han desactivar. Recompilar i au, ja estava en marxa també la connexió cap a dins la xarxa.

També he fet uns altres canvis: passar d’apache a apache2. I també de PHP4 a PHP
5. I tenia alguns paquets de Mysql4 que he eliminat i posat els Mysql5. He arreg
lat algun detall de la codificació de caràcters

He aprofitat per afegir dos serveis al servidor. Un d’ells és Subversion i fins i tot li he posat una interfície Web. Ho comentaré aviat aquí. La idea és que alguns scripts que faig, programets, etc. que es quedaven al meu disc dur els podré enviar al Subversion i la gent aprofitar (també m’anirà bé pel desenvolupament d’altres coses com qdacco 🙂 ). A vegades faig alguns scripts/programes que es queden al disc dur meu, desordenats i perduts. Quan els vagi posant allà haurien d’estar més ordenats i a més a més públics. Hi ha algunes coses de 100 o 200 línies que fa mandra fer una Web, posar un .tar, etc. tot i que ho havia intentat. De totes maneres explicaré això a la propera entrada, i un cop hi hagi alguna mica més de contingut 🙂

4 comments to Actualitzacions al servidor de Pintant.cat

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>