El meu pobre bonsai

Abans de marxar a Estònia, el passat setembre, els dos molt estimats companys de blog em van regalar, entre altres coses, un “bonsai kit”. Això és: una caixeta, amb terra premsada i preparada per fer créixer (amb aigua calenta), una mini-torreta, llavors de bonsai, unes estisores petites i un manual d’ús.

A Estònia vaig fer dos intents. El primer no va sortir res (vaig esperar un parell de setmanes, si recordo bé). El segon intent sí que va sortir una bona branca! Que bé! Quina il·lusió tenir un bonsai “from the scratch” (ja que no he fet mai un “linux from the scratch”).

Nota: inclou animació de la vida del bonsai

Quan ja feia un mes i pico que la branca anava agafant consistència, van aparèixer uns petits cucs a la terra. De fet els podia haver ignorat (quasi no es veien) però vaig parar de regar el bonsai durant una setmana. Després vaig continuar normal però encara hi havia cucs!

Vaig plantejar-me canviar la terra del bonsai i això vaig fer. Vaig comprar terra de cactus (una bossa, va ser molt barata). Vaig fer el transplant, però malauradament el bonsai va morir 🙁

Cal dir que, al llibre d’instruccions, deia que havia de tenir el bonsai a fora després de la segona setmana. No li vaig fer cas: a fora ja estavem a força graus negatius i amb prou feina graus positius durant el dia. Si jo treia la mà per la finestra s’em gelava, vaig pensar que deixar el bonsai a fora el convertiria en gelat de bonsai. Ah! i una altra dada: a les 4 de la tarda ja era fosc (tot això era a començament de novembre, crec). No crec que fos la millor situació per fer crèixer un bonsai.

Durant el procés, vaig fer una foto al bonsai cada dia. Feia la foto amb la càmara Canon Ixus 400 (compacta). Ara tinc una Panasonic Lumix DZ30, un dia d’aquests ho explicaré. Amb la canon compacta és difícil fer bones fotos: no tenia zoom manual, amb la qual cosa fins i tot amb macro molts dies no detectava el bonsai i enfocava més lluny (m’ajudava amb un paper, enfocant el paper i després traient el paper).

He preparat una animació basat en les fotos aquí sota. Podeu veure fàcilment la preparació inicial, com creixia, el canvi de sorra i la decadència.
(l’animació dura menys d’un minut i és cíclica)

bonsai2.gif

La setmana vinent em compraré un altre bonsai kit (només em queda una llavor i recomanaven posar-ne dos o tres i quedar-se amb la branca més forta, tot i que a Estònia només va aparèixer una branca). Aquest cop espero també fer fotos quasi cada dia. Ara, amb el bon temps de Barcelona (val a dir que a Estònia està fent aquesta primavera un temps força esplèndit també!) i amb les fotos fetes amb la nova càmara digital, espero que el Bonsai 2.0 vagi millor.

Com que acompanya el tema, deixo unes fotos de Girona, Temps de Flors, el diumenge passat. Això és “El Patí dels Bonsais”. Van fer una petita explicació de com treballar els bonsais.

webp1050181.JPG
webp1050186.JPG
webp1050181.JPG
webp1050180.JPG
webp1050179.JPG
webp1050178.JPG

Segurament es comentarà aquí alguna cosa més de bonsais 🙂

5 comments to El meu pobre bonsai

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>