Trobar solucions i camins

A vegades estic treballant o fent coses per afició i estic a un estat (A) que ens podem imaginar com una posició a un sistema cartesià. I vull anar a B (una altra posició). En aquest cas potser sé el camí (la solució), o potser no la sé.

Es pot donar el cas que no sàpiga cap on va el camí. Poden passar varies coses. Una és que, com que no sé la solució, investigui cap a diferents camins. D’aquests es pot donar el cas que tingui sort o vista i agafi el més curt a la primera, o bé que faci varis intents perquè no és evident, no tinc sort, etc.

En el cas que algú em digui “per anar d’A a B el camí bo és aquest” tindré només una cosa al cap: el camí bo. En el cas que jo investigui (auto-aprenentatge, i per això l’auto-aprenentatge en sí mateix no és tant negatiu o no sempre) tots els camins possibles, potser el que tindré al final no serà el millor (espero que no em passi sovint!) però sí que sabré trossos de camins que no em porten on volia però possiblement em portaran a altres llocs futurs cops. I això és prou important, tenir referències pels futurs cops!

Ah! i com a reflexió, és més interessant saber com es fa i que no saber com NO es fa. Però saber com NO es fa també té la seva gràcia, evidentment.

A vegades sé d’algú que sap la solució al problema que tinc però prefereixo intentar-ho per mi sol una estona o dies: bé perquè així trobaré camins (solucions) que no són per em serviran altres vegades, bé perquè potser la persona pot no saber el camí més òptim i si me’l diu ja estaré «contaminat» amb el seu pensament i em costarà més millorar-ho*. El mateix aplico jo a gent de confiança que no té pressa, tant per si troben una solució millor que la meva i me l’expliquen com si així troben altres solucions.

*: Si recordo bé, vaig llegir que quan Albert Einstein era estudiant i estava al laboratori, li van donar un problema i uns passos per solucionar-ho. El primer que va fer, va ser tirar els passos i començar a investigar i així (potser) trobar una millor solució o bé aprendre més del problema.

2 comments to Trobar solucions i camins

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>