Instal·lacions d’Ubuntu i WordPress

Fa unes setmanes vaig instal·lar una KUbuntu 9.04. Fa una mica més (el doble de setmanes aprox.) una Debian, a la feina.

La Debian va necessitar algun ajust manual, i per això instal·lo una Debian. Per fer algun ajust manual 🙂 Però tot va anar prou bé.

La KUbuntu una passada. Fins el punt que, davant de la pregunta «què faig per imprimir» la resposta és «connecta l’impresora» i ja està. En el cas de la HP DeskJet D1560 (i segur que moltes més) endollant-la és suficient: apareix sola als menús de l’OpenOffice i altres llocs.

A la instal·lació d’aquesta KUbuntu només va caler tocar una cosa (llàstima!). El sistema d’X-Window feia servir tota la CPU i va caler posar una línia a l’xorg.conf:

Option “AccelMethod” “XAA”

Cada cop és més fàcil! Màquines de fotos i altres coses també van bé.

Sí, ja sé que hi ha coses que no van automàtic i que costen molt… però abans algunes anaven i moltes no. Ara moltes van i algunes no.

Des de la versió 2.8 de WordPress (potser abans i no ho havia vist) hi ha una novetat gran en el tema d’actualitzacions. Ara des del mateix programa es pot clicar a un botó i s’actualitza ell mateix, si té permisos d’escriptura al propi directori. Una passada! Abans em calia anar a buscar els fitxers, baixar-los mirar què sobreescrivia i què no, etc. i ara amb un botó ho fa sol (faig una còpia de seguretat per si de cas, però tot i així va tot molt fi). I evidentment es pot fer a la manera de sempre, a gust de l’usuari.

Vaja, que cada cop costa menys fer aquestes coses (instal·lar i configurar Ubuntus o bé actualitzar WordPressos).

1 comment to Instal·lacions d’Ubuntu i WordPress

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>