Tarja desactivada per ús fraudulent

Fa un mes aproximadament vaig intentar fer una re-càrrega al mòbil britànic amb la tarja de dèbit britànica i no va funcionar. Vaig pensar que seria culpa de l’operador mòbil, que no és diríem de la més alta qualitat (ja en vaig parlar).

Vaig intentar fer un parell de cops la compra i no va funcionar. Vaig mirar a la banca per Internet que tot estigués bé i semblava tot correcte.

Vaig intentar fer la càrrega per telèfon (dient a un Sr. els 16 dígits de la tarja de dèbit!) i tampoc li va funcionar, vaja!

Ho vaig provar abans d’anar a dormir i d’hora al matí sense èxit.

A mig matí em truquen al mòbil… i eren del banc. Que havien detectat alguna cosa estranya a la tarja de dèbit i volien comprovar algunes transaccions. Crec que vaig fer alguna cosa molt estranya el dia abans: vaig comprar a un supermercat al migdia i a un altre al vespre. També vaig anar a sopar a fora uns dies abans. No hi havia cap transacció que semblés estranya (tipus gastar-se la meitat del sou en una compra o en 2 dies). Vaig dir que ja ho havia mirat jo i que fins el dia d’abans a les 21:30 aprox. estava tot bé segur i que després també ho devia estar perquè m’havien bloquejat. Van revisar unes quantes transaccions i vaig donar el vist i plau, van dir que m’activaven la tarja i disculpes.

Vaig anar a provar-ho al supermercat i NO anava! Vaig trucar-los a la tarda, explicar-ho tot un altre cop, em van dir que amb una hora funcionaria però que el proper cop truqués a un altre número de telèfon que és més segur que ho arreglen… i no va funcionar!

Vaig trucar al número aquest. Tornar-ho a explicar tot. Era el departament d’estafes (ús fraudulent) de les targes de crèdit o dèbit del banc que faig servir. Primera cosa després de trucar al departament d’estafes: si us plau, digui’m els 16 números de la tarja de dèbit, el número de seguretat i la data de caducitat. Si us plau! Semblava una broma això. Si és del departament d’ús fraudulent NO haurien de fer-me dir per telèfon totes les meves dades! Si justament sempre avisen de verificar que la botiga on es compren les coses a Internet són oficials (certificat SSL), que als caixers cal anar en compte… i es truca al departament d’estafes amb targes de crèdit i cal dir el número sencer! No prediquen amb l’exemple, precisament.

La conversa va anar explicant-li els fets i em va dir que ho veia tot bé, però que ell personalment em miraria la tarja i si hi havia alguna cosa més em trucaria. Li vaig agafar bé el nom i li vaig dir que ara mateix anava a l’estació de metro a posar diners a la tarja de metro meva. Em va dir que si anava malament em trucaria, que ell miraria les meves transaccions i em trucaria. Però quina privacitat és aquesta! Amb tothom que he parlat del banc sabien on havia anat els últims dies, i a més a més l’últim estaria pendent de veure la meva propera transacció. Em sentia vigilat 🙂 Ja sé que les targes de dèbit/crèdit queda tot registrat, el què no pensava és que a les 10 de la nit hi hagués un Sr. mirant on em gastava els propers calerons!

Fa temps vaig llegir a un diari que els bancs a Anglaterra tenen programes que detecten usos no estàndards de la tarja. Vaja, que la gent marxa de vacances i quan paguen l’hotel no poden perquè el banc els hi desactiva la tarja. El què recomanaven els bancs era que podien trucar abans de marxar perquè el banc sabés que hi hauria aquest tipus de transaccions. Però que evidentment no calia, que és un tema només per estar segur que no es desactiva la tarja. I jo dic… no poden trucar-me abans de desactivar la tarja? Vaja, enlloc de desactivar i trucar, doncs trucar i desactivar.

Entenc que els bancs facin el possible per evitar estafes, ja que hi surten perden. Però que tampoc es passin tant i que truquin abans.

5 comments to Tarja desactivada per ús fraudulent

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>