Servidor SMTP de relay

Fa anys que faig servir una ADSL per enviar correus electrònics directament al destí (sense passar per cap altre servidor MX). Normalment va bé… amb algunes excepcions. Com que no tinc DNS invers alguns servidors no els hi agrado massa, o la IP de l’ADSL està a alguna llista d’spammers perquè hi han posat tot el rang i surto a dins.

Problemes: des de sempre els mails que envio a Hotmail van a la carpeta d’spam. No em preocupa massa. Algun altre lloc s’em rebutjava el mail però força puntual. Fins que ara fa poc un altre usuari del servidor SMTP no podia enviar mails a un lloc on havia d’enviar-los.

Fa uns mesos vaig fer una ullada a opcions que tenia. Vaig provar el SMTP de Google. Funciona bé, però… reescriu l’adreça origen al de la compta de Google. Així que no serveix si no es vol que els mails vinguin de @gmail.com. Vaig buscar servidor SMTP de lloguer, tot el què vaig trobar era car i limitat. No és que enviï molts emails però ja posats a fer que el servei no sigui tant limitat! També vaig pensar en demanar favors a algun amic amb servidor de veritat…

Fins ahir, que deu ser allò que la gana fa l’intel·ligència. Ahir, davant un altre cop del problema, vaig recordar que tinc varis dominis a Gandi. (http://www.gandi.net). De fet és amb qui vaig comprar el primer domini ara fa 8 anys. Bé doncs, ells donen un Webmail i un servidor SMTP pels dominis. Vaig provar el SMTP amb Thunderbird i funciona per a… qualsevol adreça! (no com Google). Ahir vaig veure que limiten el número de mails, recordo que eren a 5 per minut però no ho he pogut trobar avui.

Un cop provat amb Thunderbird vaig configurar el Postfix del servidor perquè alguns mails a alguns dominis passin per Gandi. I oli amb un llum! els dominis que em rebutjaven ja no ho fan.

Així que si algú té el mateix problema ja ho sap. Ara tinc un problemet amb el SPF del domini, que no tinc clar si es pot solucionar però de moment ningú ha rebutjat mails per això…

Per cert, que Gandi (semblo un venedor avui!) també té dominis .cat. Per 36€, com a molts llocs, però no n’era conscient, pot estar bé per tenir-los tots al mateix lloc.

2 comments to Servidor SMTP de relay

  • suy

    Hola.

    Jo faig servir el SMTP de GMail… i no sé si faig quelcom especial, però els correus no venen modificats, em permet enviar de de qualsevol adreça.

    Si no recordo malament, només cal que al teu compte de GMail hagis configurat la identitat corresponent, ja que, com tinc molts comptes de correu, alguna vegada m’ha passat que vaig enviar des d’una adreça que no havia “registrat” al compte de GMail, i llavors sí, la resposta la vaig rebre a l’adreça @gmail.com.

    Pot ser és una mica tard la meva resposta, però t’ho aviso perquè a mi m’ha salvat la vida. Vaig desistir de fer servir el meu ordinador com a SMTP perquè era massa complicació. I abans feia servir el SMTP d’un hosting virtual que ja no faig servir, així que dec ser el tipus més estrany del món, perquè faig servir GMail per a enviar. 🙂

  • No ho sabia, gràcies! Segurament tard o d’hora ho faré servir.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>