Radar Museum

Aquest cap de setmana passat vaig anar al museu «The Royal Air Force Air Defence Radar Museum». Es troba a unes 2 o 3 hores de Londres, aprop de Hoveton, que està aprop de Norwich:


View Larger Map

El museu: una passada. Es necessiten jo diria unes 4 o 5 hores per visitar-lo i escoltar més o menys tot, per part dels guies. Els guies, que són voluntaris, expliquen com, durant la segona guerra mundial, es detectaven els avions que venien de l’est. Com es prenien algunes decisions, les tecnologies utilitzades, problemes, aventures, etc.

Una de les coses més impressionants és la sala de la guerra freda, una sala que estava en funcionament fins el 1993 (fa 4 dies per mi!) on s’estudiaven els moviments d’altres exèrcits. Idèntic idèntic a la sala de la pel·lícula «Jocs de Guerra» (War Games).

Tot amb una atenció exquisita: ens van venir a buscar a l’estació (a un 4 o 5 Km. del lloc) i quan vàrem acabar ens van tornar a l’estació. La visita és guiada (si es vol) i val molt la pena: la primera part s’expliquen 4 sales, amb gent que treballava allà i que ho va viure. Explicant què passava, quan passava, etc. Després, ja més per lliure, a cada zona/sala hi ha algú que també explica coses, normalment gent que hi va treballar.

Gairebé tots són voluntaris, i per això el museu obre força poc: el segon dissabte de cada mes a la temporada baixa. Altres dies queden i fan treballs de millora, restauració, etc.

L’entrada val només 4.5 lliures esterlines i val realment la pena. El bitllet per Norwich si es compra amb pocs temps abans val força diners (30 o 40 lliures) però si es compra amb un mes o dos abans només val 7 o 8 lliures.

Sala de la guerra freda
(a la foto de dalt, a la «pissarra» hi havia 10 persones al darrera que escrivien al revés, és a dir, amb les lletres girades i de la seva dreta a la seva esquerre. Quan van canviar això per uns monitors (cap al 1980 si recordo bé) doncs tenien un problema: com que no veien algú esborrar coses s’adonaven més tard, normalment uns 30 o 60 segons, que havien canviat coses. I clar, avions del 1980 o 1990 ja van força ràpids perquè 30 segons siguin molt importants!)

Radar

2 comments to Radar Museum

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>