Què faig a la feina/afició?

Primera comparació: Dr. Dolittle

Fa un parell d’anys, amb la meva cosina, vàrem mirar la pel·lícula Dr. Dolittle. Bé, potser era la segona part però el principi és el mateix: l’actor principal parla amb els animals, i els animals li contesten

Jo li vaig dir a la meva cosina, que llavors devia tenir 5 o 6 anys, que això és el mateix que jo faig a la feina. Bàsicament parlo amb els ordinadors. Parlo un llenguatge que ells entenen, i em contesten d’una manera que jo entenc. No és tant especial com Dr. Dolittle perquè molta gent ho fa… però per la gent que no l’entén és sorpenen. Per la meva cosina, el Dr. Dolittle parla amb animals i el cosí Carles parla amb ordinadors, els hi dic «feu això» i fan això, o bé es queixen. O bé no m’entenen i fan una altra cosa, qui sap.

Si recordo bé la meva tieta em mirava tota… curiosa.

Segona comparació: escriptor

Fa unes setmanes una amiga em va dir (perquè havia escrit un mail una mica llarg) que tinc una faceta oculta d’escriptor. Vaig pensar-hi… i home, sí que sóc una mica escriptor. Escriptor de codi font. Força estona de la meva jornada ho passo escrivint. No expresso normalment massa sentiments, però escric perquè l’ordinador ho llegeixi i els companys també. O jo mateix més tard. No sóc un bestseller, però pensant-ho bé i seguint la comparació el què escric (i que només el compilador/interpret i els companys ho llegeixen) està a força més ordinadors que alguns llibres escrits, tristament per aquests llibres 🙁

(crec que hauria de fer una categoria nova tipus «tonteries» o «paranoies»)

2 comments to Què faig a la feina/afició?

  • Doncs mira, la meva dona és escriptora i amb d’altres amics tenim una associació cultural per difondre la cultura llatinoamericana i fem esdeveniments, presentacions de llibres, etc..

    En aquestes trobades sovint em pregunten si jo també soc escriptor i sempre responc: “Sí, soc escriptor de literatura tecnològica”. 🙂

    M’ho has fet recordar amb aquest enviament.

    Salut,

  • Ismael: gràcies pel comentari, i per molts anys! (un o dos dies atrassat 😉 ) (espero no anar mal fixat)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>