Retard per enviar emails

No sé si li ha passat a molta gent o no: vols enviar un email a algú i li envies a algú altre. O vols enviar-lo a algú d’una llista i l’envies a la llista sencera. Si teniu algun cas divertit el podeu comentar sense problemes.

Una vegada que tinc molt present: volia enviar un mail a l’amiga Eli (era un 30 de gener, o molt a finals de gener… del 2005!). Li vaig enviar a una professor d’universitat de mateix nom. Era el típic mail una mica tard de bon any, bons desitjos, petons, etc. no vaig veure l’errada fins que la professora em va dir que moltes gràcies però «penso que aquest mail no era per mi». Vaig anar corrent a llegir el mail a veure què havia escrit!

Fa un any aproximadament comentàvem amb en Xavi Xavi, a un bar de C/ Muntaner: li havia passat, ell era qui havia rebut un mail que no era per ell sinó per un alumne seu… d’un altre alumne parlant d’ell. Crec que parlant però no massa bé. Em deia que caldria que els programes de mail poguessin «des-enviar», o enviar al cap de poc. Jo deia que potser sí, sense estar massa convençut del tema.

Temps després vaig veure que a Google Mail, dins l’opció de «laborati» (labs?) es pot activar que hi ha cert temps per desenviar els emails. Vaja, l’idea del Xavi tal qual allà dins!

Però els últims mesos he posat més cops la pota: un o dos a alguna llista de correu (voler enviar a algú i enviar-ho a la llista) o el més divertit: enviar-li a la meva mare un mail que havia d’anar per… l’Eli un altre cop! Sempre està ella al mig de les meves errades? Segon cop, 5 anys després! Les vegades que he fet això recentment he vist l’errada just segons després d’enviar.

(Deu ser més o menys normal: acabo de veure un mail a una llista dient «ops, això havia d’anar en privat». O bé recordo haver-ne rebut algun que no era per mi)

Aquest cop he pensat que cal arreglar això. Ara els meus mails tarden 60 segons a sortir. El meu programa de mail ho envia al meu postfix (com sempre) i aquest, abans d’enviar-ho al servidor, els retén 60 segons i després els envia. De moment, per sort, no m’ha calgut aturar cap mail, però ara puc. Espero que no ho hagi de fer, o almenys que tardi força a fer-ho.
Durant aquests 60 segons tinc temps de desconnectar el cable de xarxa/apagar l’interruptor de la tarja sense fils i borrar el mail de la cua de postfix.

Properament faré cinc cèntims de com ho vaig implementar, per si algú li interessa.

Actualització: el «¿Cómo se hizo?» ja està fet.

1 comment to Retard per enviar emails

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>