Python code dojo

A Barcelona un cop al mes assistia a les trobades de Python de Barcelona.
Ara a Londres faig el mateix (quina sorpresa) tot i que les trobades són una mica diferents. Almenys les que vaig jo, hi ha un altre grup que fa trobades a pubs, jo normalment vaig a les de «Python code Dojo».

Què és un Code Dojo? Es pot llegir a la Web Coding Dojo. Però explico els dos estils que tenim (aquesta entrada), i el meu punt de vista (una propera entrada).

Arribem a lloc i mengen pizza i beuen cervesa. Penso que aquest pas no és indispensable. De fet, com que jo arribo tard, no tinc ni pizza ni cervesa (tampoc en beuria però bé).

Llavors pensem un problema. A vegades ja està pensat i hi ha un esquelet per començar a treballar. Per exemple: utilitzar l’API de Twitter, agafar els seguidors d’algú, i els seguidors dels seguidors i fer una gràfica.

Estil 1
Hi ha un ordinador amb Python i el necessari insta·lat i connectat a un projector.

Del públic, que solen ser 15 o 20 persones, surten dos voluntaris. El pilot i el co-pilot. El pilot ha de començar a programar, 10 minuts màxim. I sobretot, ha de dir tot el què pensa en veu alta, tipus «ara faig un mètode perquè penso…». El copilot l’ajuda si s’encalla, o li dona alguna idea més.

El públic li diu coses, que ell pot escoltar i aplicar-les o ignorar-les.

Després, el copilot passa a pilotar, algú del públic a copilotar i l’ex-pilot al públic.

Sempre va bé sortejar algun llibre entre els que han fer de pilots/copilots per animar encara més!

Estil 2
S’agafen les 20 persones i es fan grups de 4 o 5 persones. Cada grup aplica una metodologia semblant a l’Estil 1, però més relaxat.

Una hora i mitja o dues més tard: cada grup surt al projector, ensenya què ha aconseguit i el codi font.

És força divertit veure com grups totalment independents fan la mateixa solució. O solucions amb un enfoc molt diferent.

4 comments to Python code dojo

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>