TV license

Al Regne Unit, en certes ocasions (que explicaré) cal pagar el TV License.

Costa 145.50 lliures/any, amb el canvi actual uns 160 Euros/any. Segons diu la Web cal pagar-ho si es mira la TV a casa (o negocis), s’és menor de 75 anys. Si la TV és en blanc i negre el cost és menor (49 lliures només).

Sembla que si no es paga van enviant cartes dient que cal pagar, i fins i tot sembla que envien algú a mirar que no tinguis TV. Si es té TV però no està sintonitzada en principi no cal pagar (per tots els detalls podeu llegir la pàgina Web).

Tinc entès que a França hi ha una casella a la declaració de renda demanant si es té TV o no. Sospitosament, molta gent a França oficialment no té TV 🙂 sembla que no ho miren tant com al Regne Unit.

Bé doncs, estava mirant la pàgina Web per veure quines condicions hi ha per pagar o no i hi va haver dos coses sorprenents:

  • Many TV channels are now available to watch over the internet. If you’re watching programmes on a computer or laptop as they’re being shown on TV, then you need a TV Licence. However, you don’t need to be covered by a licence if you’re only using ‘on-demand’ services to watch programmes after they have been shown on TV . El ressaltat és meu. Bàsicament diu: si mires la TV a Internet a temps real: cal tenir TV license. Si la mires en diferit (baixar els programes més tard) no cal. (!!)
  • Pregunta: Does my parents’ TV Licence cover me while I’m away at university? . Resposta: No ho cobreix, a no ser que tinguis una TV amb bateries i mai la connectis a l’electricitat.
  • Pregunta: http://www.tvlicensing.co.uk/check-if-you-need-one/for-your-home/students-aud1/. Resposta: Si hi ha una llicència et cobreix. Però si la zona que es lloga és auto-contingut (es té accés exclusiu a bany O es té una entrada per una persona sol) llavors la general no cobreix la d’aquesta persona.

Ho trobo com molt… arcaic, tot plegat. Es veu que és una cosa amb tradició i han hagut d’anar fen pegats (com al tema de vídeo online).

Llegint fòrums, fa un any, deien que si no pagaves enviaven gent a mirar per la finestra 😀 però això no ho he viscut de primera mà.

Ah! Aviat em mouré de pis. El vell té TV (i vaig pagar i renovar) i el nou no. Em tornen el què no he fet “servir” de la llicència basat en quadrimestres sencers.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>