Eines RSSs

Fa uns mesos volia, de varis blogs, enviar un mail de notificació a una llista de correu. Després de buscar una mica vaig trobar un programa que fa justament això: rss2mail. Despistat de mi primer buscava un «blog to email». El rss2mail va molt rebé, es pot configurar força, etc.
No inclou imatges però no és un problema.

Unes setmanes després vaig voler fer unes gràfiques de Tweets de varis termes de la feina (volia comparar les piulades de Mendeley amb altres eines, la competència). Bé, faig servir el mòdul de Python feedparser, és molt còmode de programar (de fet rss2email també el fa servir). Tinc feeds RSS de varis termes a Twitter i ho deso a una base de dades, i un altre script prepara un fitxer .CSV que el Javascript dygraph agafa i ho ensenya. L’interessant d’aquest serà veure l’evolució durant l’any. També intentaré agafar piulades velles, quan tingui una estona i ganes.

Aquí el resultat dels Tweets (dygrpah pot fer gràfics molt millors, però de moment no tinc suficients dades per fer-ho més suavitzat, mitjanes, etc.). Evidentment, altres eines segueixen en funcionament, com la de la temperatura. Això sí, fa servir gnuplot enlloc de dygraph… que és menys interactiu però a canvi es veu amb tots els mòbils.

Potser a algú li serveixen alguna d’aquestes eines…

3 comments to Eines RSSs

  • xavi

    Hola Carles, hi ha un desenvolupador que em pregunta:

    “I’m not a Twitter user (yet). Is there any way to
    generate the Twitter messages automatically from the activities in the
    SourceForge project?”

    Tens resposta per això? gràcies

  • Sourceforge i Twitter ni idea. Sí que puc dir que fa setmanes que tenim Twitter integrat a Mendeley, i auto-twiteja coses (es pot configurar). Però clar, les Twitteja amb el teu nom, així que igualment cal una compta de Twitter.

    Jo faria una compta Twitter tipus “nom_projecte” per fer els Twitts d’activitat de forma manual, o automàtic si Sourceforge té integració Twitter.

    Vaig deixar de dir-ho, però mireu també http://identi.ca/ ! Es pot integrar fàcil amb Twitter, i tinc entés que té característiques força interessants.

  • xavi

    Em responc a mi mateix: trobar el RSS que interessi i usar:

    http://twitterfeed.com

    Adéu

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>