Fosdem 2011

I un any més… ja he anat al Fosdem! I un cop més… estic impacient pel següent Fosdem. Ja en són 6 consecutius.

Què és Fosdem? Una conferència sobre programari lliure, de dissabte i diumenge (i divendres nit, per la festa de la cervesa) a Brusel·les. Típicament durant el febrer. Uns 5000 assistents, unes 15 xerrades a la vegada, etc. una passada.

Foto de lucbyhet.

L’any passat hi va haver un convidat que em va agradar moltíssim, per ser molt històric: Andrew Tanembaum, que va fer Minix, precursor de Linux. Una persona històrica, i genial poder tenir una foto al seu costat! I la xerrada molt divertida.

He notat és un canvi en els meus interessos durant els últims anys. Fa 3 anys estava a una empresa fent molta veu IP i, tot i que no sigui el meu fort, administrant alguns servidors de Mysql. En aquell any recordo haver anat a força xerrades d’Asterisk i de Mysql. Aquest any les xerrades d’Asterisk i Mysql no m’interessaven tant, però em van interessar molt les xerrades que la fundació Mozilla feia sobre com fer control de qualitat, suport, desenvolupament de Firefox.

Els problemes que té Firefox són semblant els que tenim a Mendeley, clar que nosaltres amb uns 700.000 usuaris i ells amb 400 milions. I nosaltres sense tenir el programa principal lliure i ells amb lliure (ajuda a tenir contribucions variades). Però, en el fons, tot són programes, amb actualitzacions, bugs, versions desenvolupament, versions estables, etc.

A veure com anirà l’any vinent! Qui vulgui venir, ja ho sap. A més el Fosdem és gratis.

Per cert, afegeixo: tant interessant que el dilluns a la feina vaig estar una hora aproximadament escrivint algunes notes que vaig agafar a diverses xerrades. Apart d’un llistat d’unes 7 o 10 coses que tinc pendents de mirar, projectes a provar, coses a llegir… Així que el Fosdem també dona feina.

1 comment to Fosdem 2011

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>