Un exemple de solidaritat

Solidaritat és la relació de fraternitat, de companyonia, de recíproc sosteniment, que lliga els diversos membres d’una comunitat, col·lectivitat, en el sentiment de pertinença a un mateix grup i en la consciència d’uns interessos comuns, segons el DGLC.

Sembla que una de les experiències vitals més difícils de compartir i que queda gravada sota la pell -sovint maltractada- és la migració. Entre aquestes es poden distingir graus i situacions, unes més punyents que d’altres. Queda clar que no és el mateix ésser un immigrant que una immigrada. Ni ésser-ho amb recursos culturals i/o econòmics que sense. Ni ser de pell clara (o més aviat clara) que fosca.

Sempre hi ha algun grup, que per les seves característiques més que no pas per les seves accions, es troben ben aviat front les lleis restrictives i les institucions repressives de l’estat.

No parlem només de casos sonats com les operacions “Chacal” a Vilanova i la Geltrú, o el cas del “Comando Dixan” de les comarques gironines, prou greus no cal dir-ho i mereixedors d’un anàlisi exhaustiu i radical tant de l’aspecte de vulneració dels drets humans com del tractament que en fan els mitjans de comunicació. Parlem, més aviat dels judicis oberts, de les causes d’expulsió, les detencions preventives, els centres d’internament i les lleis repressives que cada dia afecten als ciutadans nouvinguts.

Dissabte en una acció de solidaritat amb aquest col·lectiu s’ha fet una protesta a la Zona Franca, on s’està construint una macro-comissaria. Es pretén denunciar els Centres d’Internament per Immigrants i obrir un debat públic entorn la seva situació. M’ha semblat una acció necessària, valenta i simpàtica. Malgrat que ha costat 59 detencions. Des d’aquí els meus ànims per a tots i totes !!!

És una acció de solidaritat emmarcada en la II Caravana Europea per la Llibertat de Moviment. Sens dubte caldrà fer un seguiment de la notícia per mitjans no convencionals i una lectura crítica en els mitjans dels més poderosos.

Res d’assalts d’okupes a comissaries. SOLIDARITAT ! Srs. i Sres. en majúscules !

Per algun motiu hi ha gent que ens sentim lligats a aquesta comunitat de nouvinguts, ens sentim pertènyer a aquest col·lectiu de desposseïts i identifiquem alguns interessos comuns. Pesi a qui pesi.

Guia Jurídica per la Defensa dels Drets dels Immigrants Sotmesos a un procediment administratiu d’Internament i Expulsió.

Centres d’Internament (SOS Racisme)

13 comments to Un exemple de solidaritat

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>