Una setmana per les V Jornades PL

Ja fa setmanes que vaig comentar uns línies sobre les V Jornades de Programari Lliure. Ara queda una setmana perquè s’obrin les portes, i faig un petit comentari sobre el què es farà.

Les Jornades, tal com ja vaig dir, són a l’UPC Campus Sud (a Diagonal costat mar, perquè ens entenguem). A la Web hi ha informació sobre arribar (al tríptic).

Ja hi ha un horari provisional.

Tal com alguns lectors ja saben, estic a varis grups d’usuaris de Linux/PL, però el meu principal, segurament per proximitat geogràfica, és Catux (algun dia en parlaré més).

Apart d’alguna activitat de coordinació, de cara el públic hi haurà el següent:

  • Un taller d’instal·lació de GNU/Linux (Dimecres a la tarda, a càrrec de Fran Hermoso)
  • Un taller d’ús a nivell “oficina” de GNU/Linux (Dijous a la tarda, a càrrec de Fran Hermoso)
  • Un tutorial sobre com fer una aplicació amb Python + qt (una aplicació gràfica). Amb dues hores farem una agenda (Divendres a la tarda, a càrrec “meu”)
  • Un debat sobre els problemes del PL. Sol aparèixer informació interessant, pors dels usuaris, etc. (Divendres a la tarda, a càrrec d’Àngel Mompó però espero posar-hi cullerada)

A més a més, col·laborarem en algun moment tant al tauler d’entrada com fent de chairman (donant pas a conferenciants/comunicants, etc.)Per assistir a les Jornades cal inscripció, gratuïta, des de la mateixa Web. Per assistir als tallers cal inscripció al taller en concret, a més a més hi ha places reservades (així que millor fer-ho amb temps).

Totes les jornades semblen molt interessants. Destaco (opinió personal) que hi haurà força informació de Plone i Moodle (conferències, tallers, etc.). El Divendres a la tarda hi haurà una projecció del video del Projecte Orange de Blender. El Dissabte al matí una conferència de Ricardo Galli sobre Menéame i d’en Benjamí Villoslada, sobre el Programari Lliure. I també una molt bona taula rodona…

Ah! sense oblidar el sopar del Divendres a la nit!

Jo animo a tothom que pugui que s’hi passés. Hi ha activitats per tots els nivells, des dels més elevats (segur que vindran) a menys elevats (animo que vinguin! O animeu als vostres amics!). Hi ha qui es queixa que és difícil d’aprendre Linux, però no sembla pas el cas! Veure sinó aquesta agenda d’activitats.

11 comments to Una setmana per les V Jornades PL

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>